darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3288
EURO35.1307
ALTIN2299.0

Otomotiv Sektörü Rekora Koşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomotiv Sektörü Rekora Koşuyor
Abone ol
Türkiye otomotiv pazarında bu yılın ilk 11 aylık dönemine bakıldığında binek otomobil satışlarında 560 binli rakamların üzerine çıkıldı. Bu da şu anlama geliyor ki 2013 yılı ilk 11 aylık dönemi geçmiş yıllara bakıldığında en yüksek rakamlara ulaşılan 2011 yılının aynı dönemi satışlarını geride bırakıyor.

2013'ün son ayına girdiğimiz şu günlerde otomotiv sektörü rekora mu koşuyor acaba. Eğer yıl sonu itibariyle toplam pazar bazında 880 binli adetlere ulaşılması durumunda geçmiş yıllara kıyaslan yeni bir rekora imza atılmış olunacak.

Otomotiv sektörünü değerlendiren Proton Türkiye yetkilileri; ''2013 yılının sektörümüz açısından başarılı bir yıl olarak görüyoruz. Her ne kadar son aylarda döviz kurları ve banka faizlerindeki artışın olumsuz etkileri olsa da özellikle binek otomobil satışlarında yükseliş eğiliminin devam edeceği kanaatindeyiz. Fakat yine de döviz kurları ve banka faizlerindeki artışın olumsuz etkilerinin 2014 yılı ilk yarısı içerisinde de devam etme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Buda 2014 yılına dair satış beklentilerinde bir revizyona gidileceği kanaatindeyiz.'' şeklinde açıkladılar.

Yine şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre; ''Genel anlamda bakıldığında otomotiv sektörü yükseliş eğilimini sürdüyor ve bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünüyoruz. Tabiki sektörümüzün 2015 yılı için uzun vadeli ortak hedefimiz olan 1 Milyon'lu rakamlara ulaşılması doğrultusunda daha önünde alacağı çok yol var. Fakat yine de mevcut koşullar dahilinde bunun ulaşılması zor ve imkansız olduğunu düşünmüyoruz. Gerek gelişmekte olan ülke ekonomimizin, gerekse sektörümüzün sahip olduğu gücün bu hedefimize ulaşmamızı mümkün kılacağı inancındayız.'' şeklinde açıklandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MAN Yaşlandıkça KazandırıyorÖnceki Haber

MAN Yaşlandıkça Kazandırıyor

“Kış Lastiği” Uygulaması KanunlaştıSonraki Haber

“Kış Lastiği” Uygulaması Kanunlaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar