darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3247
EURO35.0999
ALTIN2300.4

“Otobüsüm Hangi Durakta ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Otobüsüm Hangi Durakta ”
Abone ol
Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Motaş, gündemdeki bütün yenilikleri filosuna uygulayarak, Malatya’da vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkanı sunmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

MOTAŞ tarafından uygulanmaya başlanan ve son teknolojik gelişmelerden biri olan “OTOBÜSÜM HANGİ DURAKTA MOBİL UYGULAMA” sistemi ile ilgili bir açıklama yapan MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, son dört yıl içerisinde otobüs filosunun yenilendiğini ve vatandaşlara daha kaliteli ulaşım imkânı sunulduğunu söyledi. 

MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, “Diğer yandan toplu ulaşım sistemlerinin yeni trendi olan Akıllı Sistemler ile Malatya’mızı tanıştırdık ve böylece daha modern bir ulaşım sistemi ile hizmet sunmaya başladık. 

Akıllı sistemlerin sunmuş olduğu geniş raporlama hizmetleri sayesinde, şehrimizin yolcu potansiyelleri ile ilgili verileri artık çok daha net bir şekilde elde edebiliyoruz. Malatya’ nın büyükşehir olmasıyla birlikte yolcu potansiyellerinin bölgeler bazında ne oranda değişeceğini öngörebiliyoruz. Tabi ki bu noktada büyükşehirle birlikte sözkonusu bu öngörülerimizi de dikkate alarak, yeni planlamalar ile halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Birçok alanda olduğu gibi şehir içi toplu taşımada da artık tüm hizmetlere cep telefonlarından ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, “Akıllı kart sistemine geçişle birlikte; araç içi yolcu bilgilendirme sistemi, akıllı duraklar ve durakların seslendirilmelerinden sonra yeni bir uygulamayı daha vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. 

Yüklenici firma ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, artık otobüsün hangi durakta olduğunu cep telefonlarından öğrenmek ve takip etmek mümkün. Sadece otobüsün değil, aynı zamanda dolum noktaları, ücret tarifesi ve sahip olunan kartın içindeki bakiyeyi de cep telefonlarından sorgulamak mümkün olacak. 

İnternet üzerinden android tabanlı cep telefonlarına Google Play sitesinden Asis Akıllı Bilet uygulaması telefona indirildikten sonra, açılan menüden istenilen işlem yapılabilir” şeklinde konuştu. 

 

Otobüsüm Hangi Durakta Mobil Uygulama Sistemi Nasıl Çalışıyor?


Otobüsüm hangi durakta?

Menüden girerek hangi hattın aracı bekleniyorsa ekranda o hat seçilerek sorgulama yapılır. Sorgulama yapıldıktan sonra o hatta kaç tane aracın çalıştığı ve araçların beklediğiniz durağa olan mesafelerini görme imkânınız olacak. 

Ücret Tarifesi

Menüden girerek şehir dışındaki hangi hattın tarifesi isteniliyorsa o hat seçilerek ilgili tarife bilgisine ulaşabilirler. 

Yetkili Dolum Noktaları ve Bayiler 

Menüden giriş yapıldıktan sonra sorgulama yapılarak hem liste şeklinde hem de harita üzerinde dolum noktalarını öğrenmek mümkün. İstenilen yerdeki dolum noktasının simgesine tıklandığında bayinin ismi ve iletişim bilgileri ekrana gelmektedir. 

Bakiye Sorgulama

Menüden giriş yapılarak bakiye sorgulama seçeneği tıklanır. Açılan sorgu ekranında kartın arka yüzünde yer alan 14 karakterli kart ID si girilerek sorgulama yapılır, açılan ekranda kartın kullanım süresi ve vize tarihi ile birlikte kart içerisinde yer alan bakiye bilgisine ulaşmak mümkün olacaktır. 

Öte yandan bu uygulamaların tamamına, web üzerinden de erişmek mümkün. www.akillibiletim.comsitesine girilerek bu uygulamaların tamamından faydalanılabilinir. Ayrıca, kişisel sorgulamalar için siteye üye olarak, kartın geçmiş kullanımı hakkında da bilgi alınabilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaya Üstgeçitleri KaldırıldıÖnceki Haber

Yaya Üstgeçitleri Kaldırıldı

Başkan Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndaSonraki Haber

Başkan Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar