darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

Otobüsçüye Özel Sigorta Hattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otobüsçüye Özel Sigorta Hattı
Abone ol
TOFED Sigorta projesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Hayrettin Yağız, sigorta projesinin nasıl işleyeceğini gazetemize anlattı.

TOFED’in SB Sigorta ile yaptığı anlaşma çerçevesinde otobüs işletmecilerinin sigorta giderlerini azaltmak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Yağız, proje kapsamında kurulacak sigorta hattı ile otobüsçüye 365 gün hizmet verileceğini belirtti.

SB Sigorta bünyesinde tamamen TOFED üyelerine özel kurulacak TOFED Sigorta hattı ile otobüsçüler 365 gün, 17 ayrı sigorta şirketinden farklı sigorta ihtiyaçları için özel tekliflerden yararlanabilecek.

TOFED sigorta ile piyasanın altında fiyat sağlanacak

Sigorta maliyetlerinin son birkaç yılda 4-5 kat artığına ve otobüs işletmecilerinin bu durumdan muzdarip olduğuna değinen Yağız, “Sigorta şirketleri açıklama yapıyor; Türkiye’de yürüyen araç sayısı 10 milyon ise bunların sadece yüzde 25’i kasko yaptırmış. Yani trafikte yürüyen araçların yüzde 75’i kaskosuz. Fiyatlar çok yüksek olduğu için araçlar kasko yaptıramıyor. TOFED Sigorta ile bu sorunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. SB Sigorta ile işbirliğimiz sonucunda otobüsçü piyasadan daha aşağıda fiyatlar alacak, indirimlerden yararlanacak” dedi.

40 binin üzerinde araç

Proje kapsamında otobüsçünün en önemli maliyetlerinden biri olan sigorta giderlerinde önemli ölçüde azalış sağlanacağını belirten Yağız, sektörün büyüklüğüne dikkati çekerek; “Sektörümüzde D1 belgeli 343 şirket ve toplam 7 bin 850 otobüs var. D2 belgeli ise bin 530 şirket ve toplam 33 bin 500 otobüs var. Yani TOFED olarak 40 binin üzerinde otobüsün sigorta masraflarını azaltacağız. Sektörümüzün büyüklüğünü avantaja çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz”  diyerek sözlerine son verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaman-Mersin Demiryolu Hattı 2014 Yatırım ProgramındaÖnceki Haber

Karaman-Mersin Demiryolu Hattı 2014 Yatı...

Isuzu D-Max Erzurum’u FethettiSonraki Haber

Isuzu D-Max Erzurum’u Fethetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar