İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Otobüs Durağına Park Etmek El Yakacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otobüs Durağına Park Etmek El Yakacak
Abone ol
EGO Genel Müdürlüğü otobüs duraklarına başka araçların park etmesini engellemek için sarı çizgi uygulaması başlattı.otobüs durağına park eden ya da duraklama yapanlar 150 TL’ye kadar ceza ödeyecek

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da, kent içi trafiğin güvenli ve düzenli biçimde akışını sağlamak amacıyla otobüslerin yolcu almak için duraklama yaptığı yolları sarı çizgilerle ayırmaya başladı. Otobüs duraklama yerlerine başka araçların girmesi artık yasak olacak. Yasağa uymayan araç sahiplerine 150 TL’ye kadar para cezası kesilecek.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’nın “nüfusu 4,5 milyonu aşan kentler arasında en rahat trafiğe sahip kent” unvanını korumak için yeni projeler üretmeyi sürdürüyor. EGO, trafiğin yoğun olduğu yerlerde otobüs durakları önüne park eden ya da durak önlerinde kısa da olsa duraklama yapan araçların yol açtığı tıkanıklığı önlemek için yeni bir uygulama başlattı.

Otobüs duraklarının önüne sarı çizgiler çizerek, yolcu alma ve indirme alanlarını belirleyen EGO, otobüs durağı olarak tespit edilen yerlere araç park edilmesini engellemeyi planlıyor.

Bugüne kadar 200 civarında otobüs durağının yerini belirlediklerini ifade eden EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, projeyi kent genelindeki yollara yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Çizgilerin mecburi bir önlem olarak gündeme geldiğini ifade eden Tahiroğlu, yeni uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Otobüs duraklarımızın önüne araç park edildiğinde, yolcu almak için duran otobüsler yolun 2. şeridini işgal etmek zorunda kalıyor. Bu durumda hem trafik akışında kesintiler oluşuyor hem de yolcular otobüslere binip inmekte güçlük yaşıyor. Yaşanan bu tür olumsuzlukların giderilmesi için de yeni bir proje geliştirerek, durak yerlerini netleştirmek istedik. Bu nedenle de dört bir yanda yürüttüğümüz çalışmalarla sarı çizgilerle yollardaki durak yerlerini daha da belirginleştiriyoruz.”

 

-CEZASI 150 TL’Yİ BULUYOR

Ankara Emniyeti ile de bu konuda yeni bir işbirliğine gittiklerini ifade eden Tahiroğlu, söz konusu otobüs durak yerlerine park eden araçlar için, Emniyet Trafik Birimleri, EGO Gezici Ekipleri ile duyarlı vatandaşların ihbarları doğrultusunda gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını açıkladı.

Durak yerlerine park eden vatandaşların ortalama 150 TL'yi bulan cezalara maruz kalabileceğini ifade eden Tahiroğlu, hem kentteki trafik düzenine destek verilmesi bakımından hem de ceza ödememek için araç sahiplerini durak yerlerine park etmemeleri konusunda uyardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT Filosuna 100 Yeni Otobüs Daha...Önceki Haber

İETT Filosuna 100 Yeni Otobüs Daha...

Yeni Taksi Durakları Hizmete AçıldıSonraki Haber

Yeni Taksi Durakları Hizmete Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar