İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ordu Havalimanı Türkiye Prestij Projesi Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ordu Havalimanı Türkiye Prestij Projesi Olacak
Abone ol
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye'nin prestij projesi olacak. Böyle deniz üzerine yapılan başka bir havalimanı Avrupa'da dahi yok" dedi.

Gülyalı’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve Türkiye’de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı’nın benzerinin Avrupa’da dahi olmadığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, Ordu’nun da bu proje ile birlikte artık bir marka il olacağını iddia etti.

HAVALİMANI İLE ORDU ARTIK KABUĞUNU KIRACAK…

Konuşmasında, 732 bin nüfusuyla Ordu’nun yeni kurulmuş ama, prestij Büyükşehirlerden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, seçim öncesinde verilen her sözün arkasında olduklarını ve 2 yıllık süre içerisinde ortaya çıkarılacak hizmetlerle birlikte, Ordu’nun artık kabuğunu kıracağını söyledi. Başkan Yılmaz Büyükşehir olmanın Ordu’ya büyük faydalar sağlayacağını da ifade ederken, “ Önümüzdeki süreçle beraber, havalimanımızla birlikte, Ordumuz kabuğunu kıracak ve Türkiye’de parmakla gösterilen vizyon bir Büyükşehir olacak demiştik. Gülyalı ilçemize,  Türkiye’de ve Avrupa ‘da tek,  Dünyada 2. denizi doldurmak suretiyle havalimanımız yapılıyor. Bu havalimanı çok az bir süre içinde teslim edilecek. 138 kamyon 3 yıldır gece gündüz demeden taş çekiyor. Üst yapı ihalemiz ise tamamlandı. Üst yapı ihalesindeki hukuki aksaklıklar nedeniyle biraz zaman kaybettik, çok şükür ki beklediğimiz tarihlerde açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇİKOLATA PARK PROJESİ” TÜRKİYE’DE NAM SALACAK…

Gülyalı ilçesinin, havalimanının ardından Türkiye’de nam salacak ikinci bir projeye daha sahip olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  “Bu proje Çikolata Park projesidir. Bu projenin maliyeti ise yaklaşık 5 milyon liradır” dedi.

Çikolata Park Projesinin artık Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Başkan Enver Yılmaz, “ Bu proje için belirli bir ödenek miktarı da hazırdı. Fakat projenin ne olduğunu öğrenmek amacıyla Büyükşehir Belediyesinden bir heyeti İsviçre’ye Hollanda’ya ve Belçika’ya gönderdik. Bu heyet bir haftalık süre içinde çikolatanın merkezi olan bu ülkelerde, araştırma ve bilgi edinme amaçlı çalışma yaptılar. Geri geldiklerinde bize bilgi ve brifing verdiler. Çikolata parkın bundan sonraki bütün hukuki süreci Büyükşehir tarafından yürütülecek. Yapılmış olan bir proje ihalesi vardı onu iptal ettik. Şimdi kendimiz yeniden bir proje yapmak suretiyle, kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Deniz kenarındaki 60 dönümlük alanda “Çikolata Park” adı altında, içinde küçük butik dükkânlar ve yöresel ürünlerimizin satıldığı mekanların, kafeteryaların bulunduğu nezih bir alan yapmak için düğmeye bastık. Çikolata parkımızın proje sürecini başlattık. İnşallah önümüzdeki üç dört aylık süre içerisinde de ihalesini yapacağız. Şimdiden çikolata parkımızın Gülyalımıza, Ordumuza, Türkiye’ye hayırlı olmasını huzurlarınızda temenni ediyorum” açıklamasını yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Eğitim Bakanı Avcı Ankara Garın Konuğu OlduÖnceki Haber

Milli Eğitim Bakanı Avcı Ankara Garın Ko...

Continental, 2015 Asya Kupası’nın Resmi Sponsoru OlduSonraki Haber

Continental, 2015 Asya Kupası’nın Resmi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar