darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

On Altıncı İstasyon Gebze Şekerpınar’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
On Altıncı İstasyon Gebze Şekerpınar’da
Abone ol
Akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet’in Marmara Bölgesi’ndeki 16’ncı istasyonu Gebze Şekerpınar’da hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, büyüme sürecinde özellikle Marmara Bölgesi’ndeki yatırımlara büyük önem verdiklerini söyledi.

İstikrarlı büyümesini sürdüren akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet, Marmara Bölgesi’nde özmal istasyon ağını da genişletmeye devam ediyor. Starpet’in Kocaeli Gebze’deki üçüncü özmal istasyonu, 26 Ağustos Salı günü Şekerpınar’da hizmete girdi. Özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde büyümeyi hedefleyen Starpet’in Marmara Bölgesi’ndeki 16’ncı istasyonu olan Şekerpınar istasyonunun açılışına özel olarak düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası da sürücülerden büyük ilgi gördü.

 

Ünlü sanatçılar Nihat Doğan, Hazal ve Cihan Akboğa’nın şarkılarıyla renk kattığı açılışın ev sahipliğini Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin yaptı. Mahfuz Okalin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2014 sonuna kadar Türkiye’de ekonominin merkezi olan Marmara Bölgesi’nde istasyon sayısını 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “İstasyon ağımızı büyütmeye devam ederken, bir yandan da otomasyona uygun olmayan, verimsiz ve markamıza yakışmadığını düşündüğümüz istasyonları kapatıyoruz. Bayilik verirken de yeni istasyon açarken de bizim için öncelik sayı değil verimlilik. Kapattığımız istasyonların ardından satışlarımızda yaşanan yüzde 5 civarındaki artışın bu vizyonumuzun doğruluğunu kanıtladığını düşünüyorum.”

 

2014 yılı hedefimiz yüzde 10 büyüme

Starpet olarak içinde bulundukları büyüme sürecinde özellikle Marmara Bölgesi’ndeki yatırımlara büyük önem verdiklerini kaydeden Okalin, “Yüzde 15 büyüme ve 900 milyon TL’lik ciro sağladığımız 2013 yılının ardından, 2014 sonuna kadar ciromuzu daha da artırarak yüzde 10 büyüme hedefiyle hareket ediyoruz. 2014 yılı itibariyle Türkiye’nin ilk 20 akaryakıt dağıtıcı firması arasında yer alıyoruz. 2015 sonunda ilk 10 arasında yer almak da hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

 

Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki yatırımlara da büyük önem verdiklerini belirten Okalin, “Geçen yıl Starpet'in Avrupa’daki ilk ofisini bölgede sermayenin ve petrol sektörünün kalbi sayılabilecek İsviçre’de açtık. Zürih şehrindeki ofisimizle hem direkt olarak İsviçre pazarına hem de tüm Avrupa ülkelerine ulaşmayı hedefledik. Bundan sonraki hedefimiz de 2015’te Avrupa’da üretim yapacağımız bir tesis kurmak olacak. Ayrıca Adana’nın Yumurtalık ilçesinde depolama tesisi projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türktraktör Akademi, Kapılarını Fabrika Çalışanlarına AçtıÖnceki Haber

Türktraktör Akademi, Kapılarını Fabrika...

İzmir Ulaşımına Fuar DüzenlemesiSonraki Haber

İzmir Ulaşımına Fuar Düzenlemesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar