İstanbul
DOLAR32.5357
EURO34.8246
ALTIN2430.4

MOTAŞ CNG’li Avenue Aracı Test Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MOTAŞ CNG’li Avenue Aracı Test Etti
Abone ol
Temsa’nın CNG’li Avenue aracı MOTAŞ tarafından 4 gün boyunca toplu ulaşım hatlarında denendi.

Malatya Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır ve MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı Avenue araçta incelemelerde de bulundu. Başkan Ahmet Çakır, CNG’li araçların düşük emisyon oranları ile çevreci özelliğinin ön planda olduğunu belirterek, “CNG’li araçlar daha düşük yakıt tüketimi ile maliyet avantajları sağlıyor. Ayrıca bu araçlar engelli erişimine uygunluğu ve konfor özellikleri ile de dikkat çekiyor. Bizde yeni yatırıma yönelik CNG’li araçlara yönelik bir inceleme ve araştırma sürecindeyiz” dedi.

850 Avenue toplu ulaşımda

Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Türkiye genelinde 850 dolayında Avenue aracın toplu ulaşımda hizmet verdiğine dikkat çekerek, “ Özellikle çevre kirliliğinin önlenmesi, engelli taşımacılığa uygun araçların hizmet vermesine yönelik taleplerle birlikte getirilen mevzuat zorunlulukları toplu taşıma araçlarında bir değişim süreci yaşatıyor. Bu değişim süreci; farklı araç tipi ve daha modern teknolojik donanımlara sahip araçların üretimini zorunlu kılıyor. Birçok büyükşehir belediyesi Avrupa Birliği’nin de öngördüğü çevre standartlarında hizmet süreci sağlayabilmek ve bunu daha düşük maliyetle sunabilmek için CNG’li teknolojik donanıma sahip toplu taşıma araçlarına yönelmiş durumda. Filolar içerisinde CNG’li araçların sayısı hızla artıyor. Buna yönelik altyapı yatırımları da büyüyor.

CNG’li araçlar düşük emisyon oranları ile çevreyi korurken, daha düşük yakıt tüketimi ile de taşımacıya maliyet avantajları sağlıyor. Bu iki özellik CNG tercihinde en çok öne çıkan unsurlar arasında” dedi.

CNG’li araçların maliyet avantajları

CNG’li araçların ilk yatırım maliyetinin daha fazla olmasına rağmen daha düşük yakıt tüketimi ile maliyet avantajları elde edildiğini vurgulayan Murat Anıl, “CNG’li araçlar çevreye katkısının yanı sıra engelli erişimine uygunluğu ile modern bir hizmetin verilmesini sağlıyor. Ülkemizde 8.5 milyon insanın engelli olduğu düşünüldüğünde bu araçların toplu taşıma hizmetinde yerini almasının önemi daha çok ortaya çıkıyor. Araçların teknolojik donanımlarının yüksek standartlarda olması sürüş güvenliğini artıran en önemli unsur. Eskiden toplu taşıma araçlarında konfor özellikleri aranmazken, şimdi bu araçlarda da konfor aranıyor. Bu konfor özellikleri ile yolculuklar da keyifli hale geliyor. Yolcular duraklarda daha modern otobüse binmek için bekleyebiliyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Havaş Engelleri Engelsiz Yolculuklar İçin KaldırıyorÖnceki Haber

Havaş Engelleri Engelsiz Yolculuklar İçi...

Çelebi Hava Servisi ‘Yeşil Kuruluş’ Sertifikasını AldıSonraki Haber

Çelebi Hava Servisi ‘Yeşil Kuruluş’ Sert...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar