İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Modern Otobüslerin Olmazsa Olmazı Tam Otomatik Şanzımanlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Modern Otobüslerin Olmazsa Olmazı Tam Otomatik Şanzımanlar
Abone ol
Rusya’nın kuzeybatısındaki en büyük yolcu taşımacılığı operatörlerinden Third Fleet OJSC, filosunu tam otomatik şanzıman donanımlı otobüsler ile yeniliyor. Şu anda filoya ait 300 adet şehir içi otobüs, Allison tam otomatik şanzıman ile hizmet sunuyor.

Moskova, Rusya - Rus toplu ulaşım şirketleri, verimli otobüsler temin etme, çevre dostluğuna yönelik olarak yerel yönetimlerce öngörülen gereklilikleri karşılama ve yolcuların konforu ile güvenliğini sağlama taahhütlerini yerine getiriyor. Büyük Rus şehirlerinde sayısı her geçen gün artan operatörler, filolarını yenilemek için tam otomatik şanzımanlar ile donatılan alçak tabanlı otobüsleri tercih ediyor. Orta ve ağır ticari araçlar için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi olan Allison Şanzıman ise bu yenilenme sürecinde önemli bir rol üstleniyor.

St. Petersburg ve Leningrad bölgelerinde faaliyet gösteren Third Fleet OJSC, Kuzeybatı Rusya Federal Bölgesinin en büyük filolarından biri. 1600 araca sahip bu güçlü filo, trafiğin yoğun olduğu şehir içi de dahil olmak üzere 200’den fazla güzergahta çeşitli büyüklükteki otobüsler ile hizmet veriyor. Yerel ve ithal üreticilerden otobüs alımları ile filoda MAZ, Yutong, Golden Dragon, Russian Bus ve Nefaz marka gibi otobüsler bulunuyor. Eskiden manuel şanzıman kullanan Third Fleet filosu, şimdilerde çok sayıda Allison tam otomatik şanzımanlar ile donatılan alçak tabanlı otobüsleri kullanıma sunuyor.

Allison donanımlı MAZ 103 ve 12 metre alçak tabanlı Golden Dragon 6125 otobüsleri, daha önce manuel otobüs modellerinin hizmet sunduğu şehir içi güzergâhlarda hizmet veriyordu. Filonun ilk tam otomatik şanzımanlı otobüsleri, 2011 yılında sipariş edilen 80 adet Golden Dragon otobüsleriydi. Filonun araç parkı, 2012 yılında yine Allison T325R tam otomatik şanzımanla donanımlı 100 adet yeni MAZ 103 otobüs ile arttırıldı. Filo bünyesine eklenen otobüsler, Euro 4 emisyon standartları ile uyumlu olup, bedensel engelli vatandaşlar için giriş rampası ve tekerlekli sandalye sabitleme sistemlerine sahip.

Third Fleet, 80 adet Golden Dragon ve 100 adet MAZ otobüslerinin sağladığı olumlu tecrübelere dayanarak 2013 yılında 120 adet Allison şanzıman donanımlı MAZ 103 otobüs sipariş etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Gönüllüleri Türkiye’den MobileKids’e “Özel Ödül”Önceki Haber

Sağlık Gönüllüleri Türkiye’den MobileKid...

Michelin Agilis + Kampanyası Kazandırıyor!Sonraki Haber

Michelin Agilis + Kampanyası Kazandırıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar