darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

MİNİBÜSÇÜNÜN OTOBÜS VERGİSİ SORUNU BİTİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİNİBÜSÇÜNÜN OTOBÜS VERGİSİ SORUNU BİTİYOR
Abone ol
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM’ye verilen kanun teklifinin minibüsçü esnafı adına sevindirici olduğunu belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Minibüslerden alınan otobüs vergisi sorunu bitiyor. Daha önce Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile TESK’i ziyaretinde yaptığımız görüşme doğrultusunda yeni düzenleme esnafımızı sevindirdi” dedi.

MTV Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin son torba yasa ile TBMM’ye gönderilmesi ile bir haksızlığın ortadan kaldırılacağının altını çizen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yeni yapılacak düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecekŞöyle ki; 10 koltuğu olan araçlar otomobil sayılması gerekirken minibüs kabul ediliyor ve 4.300 TL’ye varan tutarda MTV ödemesi gerekirken 888 TL vergi ödüyorlar. Bu araçları çoğunlukla taksi ruhsatı olmayan korsan taksiciler kullanırken vergi mükellefi olan ruhsatlı minibüsler de tersine cezalandırılarak otobüs vergisi ödüyor. Konunun TBMM’ye sevk edilerek yeni torba yasaya dahil edilmesi ile haksız bir uygulamadan vazgeçiliyor” diye konuştu.

“MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE ADALET SAĞLANACAK”

Yapılacak değişiklikle motorlu taşıtlar vergisinde adaletin sağlanacağının altını çizen Apaydın, “Ruhsatında minibüs yazan aracın, sigortası minibüs olarak ödeniyor, vergi mükellefiyeti dahi minibüsçü olarak açılıyor. Ancak iş vergi ödemeye gelince otobüs vergisi ödeniyor. Bu çelişkiyi esnafımıza anlatmakta güçlük çekiyorduk. Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan sistem düzeltiliyor. Düzenlemede emeği geçen başta Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere katkısı olan herkese camiamız adına teşekkür ederim” şeklinde söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BATMAN’DA ALLISON ŞANZIMAN DÖNEMİÖnceki Haber

BATMAN’DA ALLISON ŞANZIMAN DÖNEMİ

AKER TURİZM/DERYA TUR’A 10 TRAVEGOSonraki Haber

AKER TURİZM/DERYA TUR’A 10 TRAVEGO

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar