darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Milas – Bodrum Havalimanı'nın İlk Kirası Ödendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas – Bodrum Havalimanı'nın İlk Kirası Ödendi
Abone ol
Milas – Bodrum Havalimanı'nın işletmesi hakkı devrinde TAV, 143 milyon 400 bin Avro’luk peşinatını ödedi.

Gerçekleşen törenle, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ödemeye binaen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, temsili çek takdim etti.

Havalimanı işletmeciliği sektöründe küresel bir marka konumunda bulunan TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı Milas – Bodrum için DHMİ’ye taahhüt ettiği 717 milyon Avro + KDV’nin yüzde 20’lik peşinatını ödedi.

Gerçekleştirilen törenle 143 milyon 400 bin Avro’luk temsili çek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener tarafından takdim edildi.

Milas Bodrum Havalimanı’nın temsili anahtarı da TAV yöneticilerine verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, özel sektör ile gerçekleştirilen projelerin dünya genelinde beğeni topladığına dikkati çekti. Elvan, “Devlet kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştirilen bu projeler ülkemiz açısından gurur kaynağıdır. Yap işlet devret projelerine devam edeceğiz. Bodrum Milas Havalimanımızın işletme hakkı için ilk tahsilatı yapıyoruz. Önemli bir miktar”diye konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ödemeye istinaden, “İşlettiğimiz 14. havalimanı olan ve ülkemizin turizm başkenti olmaya aday yörelerine yakınlığıyla önemli bir merkez konumunda bulunan Milas – Bodrum Havalimanı için verdiğimiz taahhüttün yüzde 20’lik peşinatını bugün ödemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Havalimanı işletmeciliğinden kazancını yine sektörün gelişimine yatıran bir kurum olarak, Milas Bodrum Havalimanı’nın gelişimi için tüm ‘know how’ımızı ortaya koyarak çalışacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
C4 Picasso İle Teknolojiye DokunmakÖnceki Haber

C4 Picasso İle Teknolojiye Dokunmak

Gaziantep Kart27'yi SevdiSonraki Haber

Gaziantep Kart27'yi Sevdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar