İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Michelin TIR’ı ‘MULTI-LIFE’ Teknolojisini Ağır Vasıta Sürücüleri İçin Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Michelin TIR’ı ‘MULTI-LIFE’ Teknolojisini Ağır Vasıta Sürücüleri İçin Anlattı
Abone ol
Ağır vasıta kullanıcılarına Michelin ‘Multi-Life’ teknolojisini anlatmak için yola çıkarak geçen yıl 3 bin sürücüye eğitim veren Michelin TIR’ı, bu yıl ki yolculuğunu da tamamladı. 2013 yılında 19 ilde, Michelin profesyonelleri tarafından verilen eğitimlerle 3 bin 835 sürücüye ulaşıldı.

6 Mayıs’ta İstanbul Tuzla Organize Deri Sanayi’sinden başlayan Michelin 3 Ömür TIR’ının yolculuğu 1 Temmuz’da Bursa Orhangazi Motorlu Taşımacılar Kooperatifi’nde son buldu. Yolculuk boyunca 27 farklı Michelin noktasında ağır vasıta kullanıcılarına ‘Multi-Life’ yani ‘3 Ömür’  uygulamasının avantajları anlatıldı.

Yüzde elli oranında daha düşük maliyet, daha yüksek verim

Uygulama sayesinde, daha fazla enerji tasarrufu ve daha az hammadde kullanımı sağlayan ağır vasıta kullanıcıları taşımacılık maliyetlerinde karlılıklarını artırıyor ve her türlü sürüş koşulunda en yüksek verimi sağlıyor. ‘Multi-Life’ teknolojisiyle geliştirilen lastikler ile güçlendirilen karkas yapısı kullanıcıya tek lastikte birden fazla kullanım ömrü, daha az enerji tüketimi ve hammadde kullanımı sağlıyor.

Michelin ağır vasıta lastikleri, diş açma yöntemiyle yüzde 25, Recamic kaplama yöntemiyle de yüzde 90 oranında daha fazla kilometre ömrüne sahip oluyor. Böylece bir lastiğin kullanım süresi iki katına çıkarak, kilometre başına birim maliyetinde tasarruf sağlanırken, diş açma yöntemiyle düşük yuvarlanma direnci sağlanan lastikler yakıt tasarrufuna önemli ölçüde katkı sağlıyor.

‘Diş açma’ teknolojileri anlatıldı

Ağır vasıta kullanıcılarına verilen eğitimlerin ilk bölümünde; yeni alınan bir Michelin lastiğinin ilk ömrünü tamamladıktan sonra diş açma için özel olarak koyulan ekstra kauçuk katının nasıl kesilerek diş açıldığı ve yeni oluşturulan diş derinliğinin lastiğe nasıl yüzde 25 daha uzun ömür sağlayarak yakıt tüketimini düşürdüğü anlatıldı. Son bölümde ise ağır vasıta lastiğine ilk ömrünün % 90’ı kadar üçüncü ömrünü veren ‘Recamic kaplama’ teknolojisi anlatıldı. Eğitimler, sürücülere ‘Multi-Life’ uygulaması ‘diş açma’ ve ‘Recamic kaplama’ teknolojilerinin anlatılmasının yanı sıra bu konuları gösterilen video filmler ile desteklendi.

Ağır vasıta şoförlerine ‘Recamic Kaplama Kuponları’ dağıtıldı

Eğitim alanlarında kurulan Recamic ve Euromaster servis noktaları da eğitimlere destek verdi. Aktiviteler sırasında lastik ve teknolojilerin tanıtımını yapan Euromaster Türkiye Franchise Müdürleri ve Euromaster Bayileri aynı zamanda ağır vasıta şoförlerine ‘Recamic Kaplama Kuponları” hediye ederek indirim fırsatlarından yararlanmalarını sağladılar.

arka aksla zorlu yol şartlarından kolay ve emniyetli sıyrılma gibi birçok özelliği bünyelerinde barındırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin Ormanlık Alanları GüvendeÖnceki Haber

Türkiye’nin Ormanlık Alanları Güvende

İETT’den İftar Saatinde Yolda Olan Yolculara İftarSonraki Haber

İETT’den İftar Saatinde Yolda Olan Yolcu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar