darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

MICHELIN, TATİL YOLCULUKLARI İÇİN SÜRÜCÜLERİ UYARIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MICHELIN, TATİL YOLCULUKLARI İÇİN SÜRÜCÜLERİ UYARIYOR
Abone ol
Yaz mevsimi ile birlikte; tatil öncesi ve sonrasında sürücülerin lastik aşınmalarına karşı dikkatli olması gerekiyor. Havalarla doğru orantılı olarak yollarda da sıcaklık değerlerinin yükseldiğine değinen Michelin uzmanları, artabilecek aşınmalara karşı lastik kontrolü konusunda yapılması gerekenleri hatırlatıyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, güvenli yolculuk için sürücülere tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor. Tatile gidiş ve dönüşlerdeki artış devam ederken Michelin uzmanları, hava sıcaklıkları ile lastik aşınmalarının artması sonucu kaza riskinin artabileceğine işaret ediyor. Güvenli bir yolculuk için sürücülerin bilmesi gereken hayat kurtarıcı tavsiyeler şunlar;

Lastikler, diş derinliğinde yasal sınır olarak kabul edilen olan 1,6 mm’ye gelinceye kadar kullanılabilir. Bu ölçünün altına gelindiğinde lastiklerin değiştirilmesi gerekmektedir. Öte yandan doğru lastik seçimi ile lastiklerin zamanından önce değiştirilmemesi sayesinde de doğaya olan zararın minimuma indirilmesi mümkün.

Kontroller düzenli yapılmalı

Düzenli olarak lastik bakımı yaptırmak kaza riskini önemli ölçüde azaltır. Yedek lastikler de dâhil bütün lastikler uzun yola çıkmadan önce en az bir kere kontrol edilmeli… Özellikle uzun yolculuklar öncesinde lastiklerin kontrol edilmesi yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesine ve güvenli yolculuk şartlarının sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Kesik, çatlak ve aşınmalar gözle görülebilir

kuşadası escort

Sürücülerin de lastiklerin performansını düşürebilecek sorunları tespit etmesi mümkün. Kesik, çatlak ve dengesiz aşınma gibi deformasyonlar sürücülerin kontrolü ile tespit edilebilir. Aşınma belirtileri gözle, elle kontrol ederek, diş ölçerle zaman zaman lastiğin farklı noktalarında ölçüm yaparak fark edebilmek mümkün. Kesik olan, düzleşen veya balon yapan noktalar tespit edildiğinde lastiğin değiştirilmesi gerekmektedir.

Lastikte yasal aşınma sınırı 1.6 mm

Herhangi bir aşınma veya iki lastik arasında bir aşınma farklılığı tespit edildiğinde, aracın doğrudan bir lastik uzmanına götürülmesi gerekmektedir. Lastiğin aşınma derecesi 1.6 mm yasal sınırı aşmışsa değiştirilmesi gerekir.

Doğru lastik basıncı yakıt tüketimini düşürür

Güvenli yolculuğun yanı sıra periyodik bakım ve doğru lastik basıncı sayesinde yakıt tüketimini düşürmek mümkün. Doğru hava basıncı sayesinde araçta yol tutuşunun sağlıklı olmasını sağlarken, lastiklerde kilometre ömrünün de artmasına yardımcı olur. Lastik basıncının olması gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performans ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkiler. Doğru hava basıncı için aracın kullanma kılavuzunda yer alan değerleri esas almak en sağlıklı yoldur. Basınç seviyesini sağlıklı şekilde ölçmek için lastiğin soğuk olmasında (üç kilometreden daha kısa mesafe kat edilmiş olması) da fayda var.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARSAN’DAN BURSA’YA 50 ADET JESTÖnceki Haber

KARSAN’DAN BURSA’YA 50 ADET JEST

DEĞİŞİM İÇİN DEVLET DESTEĞİ ŞARTSonraki Haber

DEĞİŞİM İÇİN DEVLET DESTEĞİ ŞART

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar