darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Michelin, Lastiklerinizin Düşmanlarını Açıklıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Michelin, Lastiklerinizin Düşmanlarını Açıklıyor!
Abone ol
125 yıllık lastik devi Michelin, aracınızla yol arasındaki tek ve en önemli aktör olan lastiklerin ömrünü etkileyen faktörleri sürücülerle paylaşıyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, lastik ömrünü birebir etkileyen faktörleri üç gruba ayırıyor. Binlerce kilometre yol yapmak için geliştirilen lastikler; fiziksel, çevresel ve insan faktörü olmak üzere üç ana kategorideki etkileyiciden zarar görüyor. Michelin lastiklerin ticari ömrünü önemli ölçüde azaltan etkileyicileri sürücüleriyle paylaşıyor.

Yırtık ve şişliklere dikkat!

Yaşlanma, aşınma, hasar, yol şartlarından zarar gören lastiklerin kilometre ömrü önemli ölçüde azalıyor. Lastik yüzeyinde, yanaklarında meydana gelen kesik, yırtık ve şişlikler nedeniyle ömrünü tamamlayan lastik yol ve yolcu güvenliğini tehdit ediyor. Bakımları düzgün şekilde yapılmayan lastikler ise daha fazla hasar ve aşınmaya maruz kalarak araç güvenliğini azaltıyor.

İnsan faktörü lastik ömrünü uzatır

Lastik ömrünü tehdit eden bir diğer aktör ise insan faktörü olarak ön plana çıkıyor.  Lastiğin rutin kontrollerinin yapılmaması, doğru lastik hava basıncında tutulmaması, patlak şekilde kullanılmış bir lastiğin yeniden şişirilmesi, farklı tiplerde lastiklerin eşzamanlı olarak kullanılması, ani hızlanma ve frenlemeye bağlı kullanış biçimleri, jant ve lastiğin ebatlarının eşleşmemesi, mevsime göre lastik kullanılmaması, balans ayarının yapılmaması nedeniyle zarar gören lastikler direksiyon hakimiyetini azaltarak yol ve yolcu güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor.

Hava koşulları; aşırı sıcaklık, yağmur, kar, buz, yağ ve gres yağı gibi çevresel faktörlerden de olumsuz etkilenen lastiklerin kilometre ömrü önemli ölçüde azalıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Kocacık'tan Başkan Aydın'a TeşekkürÖnceki Haber

Rektör Kocacık'tan Başkan Aydın'a Teşekk...

Başkan Doğan´dan Akıllı Bisiklet TuruSonraki Haber

Başkan Doğan´dan Akıllı Bisiklet Turu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar