darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3311
EURO35.1088
ALTIN2295.4

MICHELIN İle Daha Fazla Kilometre Ve Daha Düşük Yakıt Tüketimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MICHELIN İle Daha Fazla Kilometre Ve Daha Düşük Yakıt Tüketimi
Abone ol
Yüz yılı aşkın zamandır lastik sektöründe faaliyet gösteren Michelin, kullanıcıları için yüksek tasarruf ve güvenliği bir arada sunan teknolojiler üretmeye devam ediyor. Michelin, taşıma kapasitesi 16 tona kadar olan araçlar için özel olarak geliştirdiği yeni lastiği MICHELIN X MULTI D ile karayolu taşımacılık maliyetlerini minimuma indirmeyi hedefliyor

Michelin’in ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdiği MICHELIN X MULTI D teknolojisi sürücülere; yüzde 18’e varan daha fazla kilometre ömrü ve yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi imkanı tanıyor. X MULTI D, her türlü hava koşulunda mükemmel performans ve şehir için kullanımda bir devrim niteliğinde olan daha sessiz sürüş deneyimini sahip olduğu “3 PMSF” işareti ile de kanıtlıyor. 2011-2012 döneminde gerçekleştirilen testler ile de müşteriler tarafından geçer not alan X Multi D, eski teknolojilerle karşılaştırıldığında sürücülere pek çok avantaj sağlıyor.

Müşterilerden en çok karda, buzda hatta çamurda bile mükemmel yol tutuşu ile övgü alan yeni teknoloji rakiplerine göre daha az gürültü sunması ve satış sonrası sağladığı hizmetlerle de kullanıcının beğenisini topluyor.

Michelin Teknoloji Merkezi’nin eseri X MULTI D

Fransa’da bulunan Michelin Araştırma Merkezi’ndeki uzun süreli çalışmaların ardından geliştirilen X MULTI D’nin yapım sürecinde mühendisler, tasarımcılar, test ve pazarlama ekipleri tüketicilere en iyiyi sunmak için var olan son teknolojileri kullandı. Almanya’daki Michelin tesislerinde üretimi gerçekleştirilen X Multi D teknolojisi dört farklı ebatta kullanıcıya sunuluyor.

  • 215/75 R 17.5”
  • 225/75 R 17.5”
  • 235/75 R 17.5”
  • 245/70 R 17.5”

Yüzde 18 daha fazla kilometre, yüzde 12 daha düşük yakıt tüketimi

2005 yılında Michelin tarafından geliştirilen 16 tondan hafif yük kamyonları ve otobüs lastiği;  MICHELIN XDE 2’nin son teknolojisi olarak üretilen yeni X MULTI D, eski jenerasyona oranla yüzde 18 daha fazla kilometre ömrü sunuyor. Sahip olduğu daha düşük yuvarlanma direnci sayesinde yüzde 12’ye kadar daha az yakıt tüketimi sağlayan lastik teknolojisinin son ürünü X MULTI D’nin yakıt tüketimi, skalalar arası 100 km/s'de 0.10 ile 0.15 litre arasında değişiklik gösteriyor.

X MULTI D, ‘3 PMSF’ sertifikası ile farkını gösteriyor

MICHELIN X MULTI D sadece çamur ve karlı yol şartlarındaki testlerin ardından verilen sıradan sertifikalı lastiklerin aksine, çok zorlu kış koşullarında gerçekleştirilen testler ile verilen “3 PMSF” sertifikasına sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. 3 PMSF sertifikası sayesinde diğer lastiklerden çok daha üstün bir yol tutuşu sağladığını ispat eden X MULTI D, ıslak zeminde fren mesafesini 3-6 metreye kadar düşürüyor.

X Multi D ile iki kat daha sessiz bir sürüş deneyimi

Sahip olduğu yeni sırt deseni, derin kanalları sayesinde düzenli bir aşınma sağlayan X Multi D, sürücüye oldukça sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Lastik dünyasında MICHELIN XDE 2 ile karşılaştırıldığında 5 desibel daha düşük bir sese sahip olan X MULTI D, yeni teknolojisi sayesinde iki kat daha sessiz bir sürüş vaat ediyor. MICHELIN XDE 2’nin 74 desibellik lastik sesini 69 desibele düşüren X Multi D, böylece gürültüyü tek çizgi ile sınırlandırıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Total Gönüllü Takımı’ndan Sosyal Sorumluluk ProjeleriÖnceki Haber

Total Gönüllü Takımı’ndan Sosyal Sorumlu...

Sabiha Gökçen’de “Yeşil Kuruluş” Unvanını Alan İlk HavayoluSonraki Haber

Sabiha Gökçen’de “Yeşil Kuruluş” Unvanın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar