darussafaka
İstanbul
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Michelin ‘Dünyanın En Geniş Traktör Lastiği’ni Üretti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Michelin ‘Dünyanın En Geniş Traktör Lastiği’ni Üretti!
Abone ol
Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, dünyanın en geniş traktör lastiğini üretti.

Michelin’in, New Holland Agriculture, Deutz Fahr ve Krone gibi markalarla işbirliği yaparak üretimini gerçekleştirdiği ‘AxioBib IF 900/65R46’ model traktör lastiği; 900 mm genişliğe ve 2.23 metre yüksekliğe sahip. Her bir lastik için 10 ton 600 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip olan yeni ‘AxioBib’, saatte 65 kilometre hıza kadar çıkabilen traktörlerde kullanılabiliyor.

Tarım lastiklerinde ‘İlklerin markası’ Michelin

Geleceğin teknolojilerini tasarlayıp, tarımsal üretime de yardım eden Michelin, üstün mühendislik gücü sayesinde bu alanda da ‘İlklerin markası’ olarak biliniyor. Radyal tarım lastiklerinde dünyada bir numara olan Michelin, bu alanda 1999 yılında 2.05 metre çapındaki ilk lastiği pazara sokmuş, 2003 yılında ise ‘Toprağa saygılı’ Michelin Ultraflex teknolojisiyle geliştirdiği ilk düşük basınçlı lastiği geliştirmişti. Bu alanda kendiyle rekabet eden Michelin, 2006 yılında 2.15 çapındaki traktör lastiğini üreterek dünyada ses getirmişti.

Lastikle ilgili detaylar internet üzerinden açıklandı

Michelin tarafından üretilen dünyanın en geniş traktör lastiği ‘AxioBib IF 900/65R46’ ile ilgili tüm ayrıntılar 22 Ekim’de tüm dünyaya internet üzerinden canlı yayında yapıldı. Michelin Tarım Lastikleri, Stratejik İşletme Birimleri Genel Müdürü Emmanuel Ladent ve  Michelin Tarım Lastiği Araştırma ve Geliştirme Direktörü Jean-Paul Gauthier de katıldığı yayında yeni lastik hakkında merak edilen tüm detaylar katılımcılardan canlı olarak bilgi edinilebildi.

600 milyon Euro’luk Ar-Ge bütçesi

18 ülkede 69 fabrikası ile faaliyet gösteren Michelin, 2012 yılında dünya çapında 21 milyar 474 milyon Euro net satış geliri elde ederken, 2 milyar 42 milyon Euro’luk ciroya ulaştı.

Kurulduğu günden bu yana yakıt tüketimini azaltmak, lastik ömrünü uzatmak ve doğaya geri dönüşü en zararsız olan ham maddeyi kullanmak hedefi ile hareket eden Michelin, Ar-Ge faaliyetlerine yılda 600 milyon Euro ayırıyor. Lastik üreticileri arasında en yüksek Ar&Ge harcamasına sahip olan Michelin, bu doğrultuda 350 farklı meslekten, konusunda uzman 6 bini aşkın Ar-Ge çalışanı ile yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Takım Otobüsü YenilendiÖnceki Haber

Milli Takım Otobüsü Yenilendi

Kadıköy-Kartal Metrosu Haziran’a Kadar İndirimliSonraki Haber

Kadıköy-Kartal Metrosu Haziran’a Kadar İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar