İstanbul
DOLAR32.648
EURO34.8739
ALTIN2495.3

“Metrobüs’de İlk Sefer Haziran 2015’de”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Metrobüs’de İlk Sefer Haziran 2015’de”
Abone ol
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu ile Shell Kavşağı arasında alt yapı çalışmaları devam eden Metrobüs Projesi’nin 2015 yılının ilk yarısında biteceğini, startı 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nden önce verilen projede metrobüslerin ilk yolcu seferini Haziran 2015’te yapacağını açıkladı...

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol şehri Samsun, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla toplu ulaşım sistemine yeni bir vizyon daha katmaya hazırlanıyor. Çalışmalara sessiz sedasız başlanan metrobüs projesinde ekipler, projeyi zamanında yetiştirmek için büyük çaba ve özveri örneği sergiliyor. Balıkçı barınakları ile Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arasındaki kısım deniz dolgusu ile geçilirken, organize sanayi bölgesi içinden geçerek Tekkeköy kavşağına ulaşan güzergahtaki çalışmaların önemli kısmı ise tamamlanma aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, inşaatı doludizgin devam eden tercihli yol çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Deniz dolgusunun tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, ‘’Seçimden önce başladığımız hizmetlere doludizgin devam ediyoruz. Birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi de tercihli yoldur. 2015 yılının haziran ayına kadar sonuçlarını çok iyi alacağımız, ilk etapta Tekkeköy ile Shell kavşağı arasında hizmet verecek metrobüs ulaşım sisteminin alt yapısını bitirmek üzereyiz. Seneye yol inşaatını bitireceğiz. Araçlarıyla beraber proje, haziran 2015’te hizmete girmiş olacak. Şuan bunun omurgasını şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımız Tekkeköy’den bindiği zaman Shell kavşağına, oradan da tramvay ile üniversite kavşağına kadar gidebilecek. Haziran 2015’te de üniversite kavşağı ile Dereköy arasındaki güzergahın inşaatına başlayacağız. Yani önümüzdeki 2-3 yıl içinde doğu batı istikametinde çalışan tren sistemini mutlaka kuracağız. Samsun böylece Türkiye’nin en uzun sahilinde çalışan modern toplu ulaşım omurgasına da kavuşmuş olacak.’’ bilgisini verdi.

 

Samsun’u toplu taşımada modern toplumların vazgeçilmez ulaşım konforlarından biri olan metrobüse de kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, bunun heyecanını taşıdıklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, ‘’Kentimizin yaşamı yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Birçok alandaki değişim ve dönüşüm modellerimiz, tek tek hayata geçiyor. Bu yeni yaşamı şehirle bütünleştirmek için toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan 220 yolcu taşıma kapasiteli düşünülen metrobüs veya troleybüs türü ulaşımı Tekkköy Kavşağı ile Shell Kavşağı arasında hayata geçiriyoruz. İnsanlık var olduğu sürece halkımız daha iyisini isteyecek. Biz yöneticiler de bu talepleri en iyi şekilde yönetip yerine getirmekle mükellefiz.  İnsanların talebinin yavaşladığı anlarda bile vatandaşlarımıza umut verip onların her gün atladıkları çıtayı biraz daha yukarıya kaldırarak yeni bir vizyon kazandıran bir duruş sergiliyoruz. Her şey, daha mutlu bir gelecek için.” ifadelerini kullandı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADARAY ve Otobüslerin Konum Bilgileri CebinizdeÖnceki Haber

ADARAY ve Otobüslerin Konum Bilgileri Ce...

Salihli Garajı Büyükşehire DevredildiSonraki Haber

Salihli Garajı Büyükşehire Devredildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar