İstanbul
DOLAR32.6019
EURO34.8387
ALTIN2494.1

Meslek Lisesinde Doğuş Otomotiv Volkswagen Eğitim Laboratuvarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek Lisesinde Doğuş Otomotiv Volkswagen Eğitim Laboratuvarı
Abone ol
Doğuş Otomotiv ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonucu Ankara Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nde kurulan Doğuş Otomotiv-Volkswagen Eğitim Laboratuvarı törenle açıldı.

Açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ankara Vali Yardımcısı Hamza Duygun, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Fikret Yılmaz, Yeni mahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörü Ela Kulunyar katıldı.

Eğitim laboratuvarından mezun olan öğrencilere, Volkswagen Yetkili Servislerinde çalışma imkânı sağlanacak

Ankara’nın köklü okullarından Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan Doğuş Otomotiv-Volkswagen Eğitim Laboratuvarı’nda her yıl 24 öğrenci eğitim görecek. 2012-2013 eğitim döneminde ilk öğrencilerin kabul edildiği laboratuvarda, iş güvenliği, benzinli motorlar, dizel motorlar, temel elektrik ve akım şemaları, ölçme tekniği, ELSA ve literatür bilgisi, kalorifer-,lima, fren sistemleri ve Volkswagen teknolojileri gibi konularda eğitim verilecek.

Eğitim için VW Golf Bağışlandı

Doğuş Otomotiv tarafından gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları kapsamında öncelikle laboratuvarın fiziksel tadilatı yapıldı.Sınıfların tüm elektrik ve sıhhi tesisatları yenilendi, bir adet teorik derslik, bir adet bilgisayar sınıfı, bir adet kütüphane, malzeme odası, bölüm şefi odası, soyunma odası ve tuvaletler yapıldı. SEl aletleri ve atölye donanımları sağlandı. Laboratuvara ayrıca 12 adet bilgisayar, test cihazı ve bir Volkswagen Golf bağışlandı.

Stajlar Volkswagen Yetkili Servisleri’nde yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv işbirliği kapsamında, 12’nci sınıf öğrencilerinin haftada 3 gün zorunlu stajları da Volkswagen Yetkili Servisleri’nde yapılacak. Yine Gazi Endüstri Meslek Lisesi Gövde ve Boya Bölümü öğrencilerinin eğitimlerine de destek verilecek, bu öğrencilerin de stajları Volkswagen Yetkili Servisleri’nde organize edilecek. Öğrencilerin mezuniyetinin ardından da kendilerine yetkili servislerde staj ve iş imkânları sağlanacak.

66 öğrenci istihdam edildi

Gazi Endüstri Meslek Lisesi’ndeki Volkswagen Eğitim Laboratuvarı, Doğuş Otomotiv’in hizmete açtığı üçüncü eğitim laboratuvarı oldu. Daha önce İstanbul’da açılan Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Kartal-Samandıra Meslek Lisesi’ndeki eğitim laboratuvarlarından mezun olan 66 öğrenci, daha sonra Volkswagen Yetkili Servisleri’nde istihdam edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ve Rusya’dan Havacılıkta Dev İşbirliğiÖnceki Haber

Türkiye ve Rusya’dan Havacılıkta Dev İşb...

Direct Lipuimax ile LPG Dönüşümünde Yeni DönemSonraki Haber

Direct Lipuimax ile LPG Dönüşümünde Yeni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar