İstanbul
DOLAR32.5357
EURO34.8246
ALTIN2430.4

Merakla Beklenen Seminer 26 Ağustos’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merakla Beklenen Seminer 26 Ağustos’da
Abone ol
EMBARQ Türkiye: "Yaşanabilir Sokaklardan Sürdürülebilir Kentlere"

Matthew Roe, New York kentinde otomobil öncelikli sokakları yaya ve bisikletlilerin kullanımına açmak ve daha yaşanabilir mekanlar haline getirmek için farklı çalışmaların içinde yeralıyor. Roe’nun destek verdiği önemli projeleri arasında Broadway üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilen “Green Light for Midtown” ve Times Square ve Herald Square’de yaya alanlarının arttırılması projeleri bulunuyor. Bunlara ekolarak, Roe internet üzerinden ulaşılabilen New York sokaklarını yeniden tasarlamak için hazırlanan “Sokak Mekanlarının Tasarımı Kılavuzu”na da katkıda bulundu. Matthew Roe, deneyimlerini paylaşmak ve sokak mekanlarının tasarımı üzerine “Yaşanabilir Sokaklardan SürdürülebilirKentlere” isimli bir seminer vermek üzere 26 Ağustos 2013’te İstanbul’da olacak.

Matthew J. Roe

Lisans eğitimini Wesleyan Üniversitesi’nde tamamlayan Matthew Roe, Columbia Üniversitesi Planlama ve Koruma kürsüsünden Kentsel Planlama yüksek lisans derecesini aldı. Roe, 2008 yılından itibaren New York Ulaştırma Departmanı’nda Planlama ve Araştırma Müdürü olarak, 2009 Eylül’den bu yana ise Kıdemli Planlama ve Araştırma Müdürü olarak görev yapmaktadır. Sokak planlaması ve iyileştirme üzerine bir çok sunum yapmış ve makalesi yayınlanmış olan Roe, sürdürülebilir ulaşım ve kentsel hayatın iyileştirilmesi amacı ile New York şehrinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Embarq TürkiyeSürdürülebilirUlaşımDerneği

EMBARQ Türkiye - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üreterek kentlerimizdeki yaşam kalitesini iyileştirme amacıyla kurulmuştur. Kâr amacı gütmeyen, araştırma ve uygulama konularına odaklanmış bir sivil toplum kuruluşudur veEMBARQ ağının üyesidir.

EMBARQ Türkiye - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, yerel idarelerle birlikte çalışarak kent içi ulaşım sorunlarına çözümler üretmekte ve bu çözümlerin uygulanma sürecinde gerekli olan yurt içi ve yurt dışı uzman desteğini sağlamaktadır. Hava kirliliğinin azaltılması, ulaşımın yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi, güvenli, erişilebilir ve temiz ortak yaşam alanlarının oluşturulması konularında projeler geliştirmekte ve bu projeleri yerel yönetimlerle iş birliği yaparak uygulamaya koymaktadır. Dernek, çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretirken, şehirlerde yaşam kalitesinin iyileştirilmesini amaçlamaktadır.

 

Seminer dili: İngilizce. Simültane çeviri yapılacaktır.

Salt Galata, Bankacılar Cad. No:11Karaköy/İstanbul

Salt Galata Auditorium

Program

 

13:00 - 13:30 / Açılış

 

13:30 - 14:00 / Yaşanabilir ve güvenli sokakların yaşam kalitesi ve ekonomi üzerindeki olumlu etkileri

 

14:00 - 15:00 / Sokak tasarımının en iyi örnekleri: bisiklet, yayalaştırma, yol güvenliği vb. Projelerden örnekler

 

15:00 - 15:15 / KahveArası

 

15:15 - 15:45 / Google Street View ile sanalgezi

 

15:45 - 16:45 / Uygulamalı tasarım seansı

 

16:45 - 17:00 / Kapanış

Kayıtiçin:info@embarqturkiye.org Tel: 0212-243-5305.

26 Ağustos 2013 / 13:00 - 17:00


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaşımda Alternatifler ArtıyorÖnceki Haber

Ulaşımda Alternatifler Artıyor

Proton' un Yeni Hatchback'ı 'Suprıma'ya Büyük İlgiSonraki Haber

Proton' un Yeni Hatchback'ı 'Suprıma'ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar