İstanbul
DOLAR32.5917
EURO34.8096
ALTIN2421.3

Marmaray’da 12 Milyon Yolcu Taşındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmaray’da 12 Milyon Yolcu Taşındı
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan memleketi Karaman’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan: “Son 3 ayda Marmaray'da 12 milyon yolcu taşındı. Bu sayı giderek artacak.”

Elvan, Karaman'a 11 yıl içinde 4,5 milyar lira yatırım yapıldığını, bunun son 50-60 yılda yapılan yatırımlardan fazla olduğunu söyledi. Konya-Karaman hızlı tren projesinin ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını ifade eden Elvan, yaklaşık 250 milyon lira değerindeki bu projeye ilave olarak, Karaman'dan Mersin ve Adana'ya uzanan hızlı tren projesinin ihalesine de 2 ay içinde çıkacaklarını dile getirdi.
Karamanlıları birkaç yıl içerisinde 2,5 saatte Mersin ve Adana'ya ulaştıracaklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti: "Tabii bununla da yetinmiyoruz. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun memleketinin yakınında olan, 'kuş yuvası' dediğimiz bölgede, tüneller açıyoruz. Haziran ayı sonu itibarıyla tüm tünel çalışmalarımız tamamlanacak. İnşallah Bakanımız ile bu yaz o tünelleri hep beraber açacağız. Konya'dan Alanya Mahmutlar'a, Karaman'dan Alanya Mahmutlar'a 2,5 saatte ulaşma imkanımız olacak. Bu, geçmişte hayal bile edilemeyen bir projeydi. Bunları sizlerin de güçlü desteğiyle gerçekleştirdik. Eğer sizlerin desteği, iradesi olmasaydı, bu projelerin hiçbirini gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı. Siz destek verdiniz, biz bu ülkede istikrarı, güveni sağladık."

Elvan, yolsuzluğun önüne geçtiklerini ve mega projeleri, yatırımları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, dünyada ses getiren büyük projeleri uygulamaya devam ettiklerini aktardı. Marmaray'ı tamamladıklarını, bu proje ile İstanbulluların bir yakadan, bir yakaya 4 dakikada ulaşabildiğine dikkati çeken Elvan, "Son 3 ayda Marmaray'da 12 milyon yolcu taşınmış. Bu sayı önümüzdeki aylarda daha hızlı şekilde artacak. Bunun yanında 3. köprümüz hızla yükseliyor. Bu günlerde köprü yüksekliğimiz 200 metreye ulaşmış olacak. Buna ilave olarak 3. havalimanı projemizin çalışmaları devam ediyor. 'Kanal İstanbul' projemiz devam ediyor.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Provokatörler Halk Otobüslerinde‏Önceki Haber

Provokatörler Halk Otobüslerinde‏

Her Yerde Metro Hedefine Bir Büyük Adım DahaSonraki Haber

Her Yerde Metro Hedefine Bir Büyük Adım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar