darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3804
EURO35.0318
ALTIN2325.8

MARMARAY GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MARMARAY GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, \"Saatte 28 sefer yapacağız ve 75 bin kişiyi tek yönlü taşıyacağız. İnşallah günün tamamında 1 milyon 200 bin kişiyi Marmaray araçlarıyla taşıyabiliyor olacağız.\" dedi. Halkalı Tren İstasyonu\'ndan trene binerek Kazlıçeşme Tren İstasyonu\'na kadar test sürüşüne katılan Arslan, bu hatta incelemelerde bulundu.

Kazlıçeşme Tren İstasyonu\'nda açıklamalarda bulunan Arslan, projenin Halkalı\'dan Gebze\'ye mevcut banliyö hatlarının metro standardına getirilmesi ve Marmaray araçları kullanılmak suretiyle 77 kilometrelik güzergahın hiçbir aktarma olmadan 115 dakikada kat edilmesi anlamında çok önemli olduğunu aktardı.

Arslan, bugün projenin Avrupa yakasındaki 20 kilometrelik mesafeyi test sürüşüyle geçtiklerini kaydederek, banliyö hatlarının doğu-batı aksındaki raylı sistemlerin omurgası olması nedeniyle İstanbullular ve İstanbul\'un misafirleri için çok önemli olduğunu anlattı. Kazlıçeşme\'den Ayrılık Çeşmesi\'ne kadar olan 13,5 kilometrelik mevcut sistemin denizin altından inşa edildiğini anımsatan Arslan, 5 yıldır Marmaray araçlarının hizmet verdiğini bildirdi. Arslan, \"Avrupa ve Anadolu yakasındaki banliyö hatlarının tamamen iptal edilmesi ve 3 hatta çıkarılması, mevcut banliyö hatlarının metro standardına yükseltilmesi ile ilgili süreç devam ediyordu.\" diye konuştu.

440 Aracın 300 Tanesi Türkiye\'de İmal Edildi

Arslan, bu işte herhangi bir aksama olmadığını, güzel bir noktaya gelindiğini, her iki yakada da rayların döşenmeye başlandığını belirterek, daha önce yurtdışından sipariş edilen rayların döşendiğini, şimdi de Karabük\'te imal edilen yerli rayları kullandıklarını anlattı.

İşlemlerin sürdüğünü, hem Gebze\'de hem Halkalı\'da depo sahalarının olacağını dile getiren Arslan, bütün sistemin işletme kontrol merkezinin Maltepe\'de olacağını, burada da işlerin planlandığı gibi yürüdüğünü, Halkalı\'da da yedek bir işletim merkezi kurduklarını, herhangi bir aksaklıkta buranın devreye gireceğini bildirdi. Arslan, şu anda Marmaray araçlarının Ayrılık Çeşmesi\'nden Kazlıçeşme\'ye 5\'li setlerle hizmet verdiğini ve tek seferde yaklaşık 1530 kişinin taşındığını ifade ederek, hattın tamamı açıldığında pik saatlerde 10\'lu setleri de çalıştıracaklarını, bu setlerle bir seferde 3 bin 56 kişi taşıyabileceklerini vurguladı.

Marmaray\'da kullanılacak 440 aracın tamamının daha önce siparişlerini verdiklerini ve imalatlarını bitirdiklerini aktaran Arslan, bu araçların 300 tanesinin Türkiye\'de imal edildiği bilgisini verdi.

 Saatte 20 bin sefer, günde 1,2 milyon yolcu

Arslan, saatte 28 sefer yapacaklarını belirterek, \"Saatte 75 bin kişiyi tek yönlü taşıyacağız. İnşallah günün tamamında 1 milyon 200 bin kişiyi Marmaray araçlarıyla taşıyabiliyor olacağız.\" şeklinde konuştu. Halkalı-Gebze banliyö hattında toplamda 43 istasyon bulunacağını kaydeden Arslan, bu 43 istasyonun 7 tanesinin aynı zamanda ana hat trenlerinin, yüksek hızlı trenlerin durduğu istasyonlar olacağını bildirdi.

Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metrosuna yolcu aktarılabileceğini de dile getiren Arslan, Halkalı\'dan Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Küçükçekmece\'den Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü diye de adlandırılan Yenikapı-Hacıosman hattına, Ataköy\'den İkitelli-Ataköy hattına, Bakırköy\'den Bakırköy-İDO-Kirazlı-Başakşehir hattına, Söğütlüçeşme\'den Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli\'ne ve onun raylı sistemine, Göztepe\'den Göztepe-Ümraniye-Ataşehir hattına, Bostancı\'dan Bostancı-Dudullu hattına, Pendik\'ten Pendik-Sabiha Gökçen hattına, Tuzla\'dan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına entegre olunacağını anlattı.

Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattının ayrıca Yenikapı\'dan Taksim-Hacıosman-Levent metro hattına, Sirkeci\'den Bağcılar-Kabataş tramvay hattına, Üsküdar\'dan Üsküdar-Sultanbeyli hattına, Ayrılık Çeşmesi\'nden Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına bağlanacağını anlattı. 

\"Gelecek yıl Sivas\'tan kalkan hızlı tren Halkalı\'ya gelebilecek\"

Arslan, şu an 3 bin 25\'i işçi olmak üzere toplamda 3 bin 760 kişinin bu hatta çalıştığını belirterek, Üsküdar-Sirkeci arasının 4 dakikada, Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasının 13,5 dakikada kat edildiğini, hattın tamamının 115 dakikada kat edilebileceğini bildirdi.

Kartal\'da iki viyadük inşaatının bittiğini dile getiren Arslan, toplam 21 karayolu alt geçidinin 19\'unun bittiğini ve ikisinin bitmek üzere olduğunu aktardı. 627 metrelik aç-kapa tünellerinin yapıldığını, geçitlerin bazılarının tamamlandığını, 17 karayolu üst geçidinden 15\'inin bittiğini, 23 yaya alt geçidinin 20\'sini hizmete verdiklerini, 12 yaya üst geçidinin 9 tanesinin hizmete alındığını anlattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MARMARAY GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEKÖnceki Haber

MARMARAY GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE H...

VOITH İFTARI, SEKTÖRÜ AYNI SOFRADA BULUŞTURDUSonraki Haber

VOITH İFTARI, SEKTÖRÜ AYNI SOFRADA BULUŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar