İstanbul
DOLAR32.5375
EURO35.0103
ALTIN2436.2

Mardin Otogarı İnşaatında Sona Doğru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardin Otogarı İnşaatında Sona Doğru
Abone ol
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, geçen yıl temeli atılan Mardin Otogarı inşaatında sona gelindiğini ifade ederek, “Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan otogar inşaatının yüzde doksanı tamamlandı. Otogar Ekim ayı sonunda Mardin halkının ve Mardin’e gelen misafirlerin hizmetinde olacak” dedi.

45 Bin Metrekare  alan üzerine kurulacak otogarın Mardin’in vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacağını  ve büyükşehirlerde ki otogarlarda bulunan tüm imkanlara sahip olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, “Mardin-Kabala Yolu  üzerine 45 bin metrekare alana kurulacak olan otogar, yıllık 60 bin araç kapasiteli  olacak. Otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak”şeklinde konuştu.

Otogarın, Mardin Belediyesi'nin 17 dev projesinden biri olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, “Yıllardır otogarı olmayan tek il olarak anılan  Mardin, otogarın hizmete girmesiyle bu ünvandan da kurtulmuş olacak.Eski otogarın elden çıkarılmasının  ardından 13 yıldır otogarsız olan şehre, yeni otogar için önce proje hazırladık. Ardından da süratle ihaleye çıktık. Ekim ayı sonunda tamamlanacak olan yeni otogarımız Büyükşehir unvanına layık olacaktır. Yeni otogarımızın  maliyeti 6 milyon 870 bin Türk Lirası olacaktır. Otogarın hizmete girmesi ile şehrin farklı alanlarına yayılan otobüs yazıhaneleri ve yolcu indirme ve bindirme hizmetleri de ortadan kalkmasıyla, kent içi trafikte de önemli rahatlama sağlanmış olacaktır.Yıllık 60 araç ve 500 bin yolcu kapasiteli olan otogar Mardin'in tarihi yapısına uygun çizgileri de içinde barındıracak."dedi.

Hatırlanacağı üzere tarihi ve mimarisi ile ünlü 7 bin yıllık Mardin’de, mevcut olan otogar şehrin ihtiyaçlarına karşılık verememesi üzerine 1999 yılında il Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Halen Özel Harekât ve Çevik Kuvvet Şubelerine hizmet veren otogarın bu defa tam karşısındaki açık alanda yenisi yapılıyor.

Şehirlerarası,ilçeler,beldeler ve köyler arası yolcu taşımacılığının bir tek çatı altında yapılacak olmasıyla Tarihi kentin araç trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Mardin  Otogar hizmet binası ile yılda en az 500 bin yolcu taşımacılığının yapılmasının hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otobüs Duraklarına Yeni DüzenlemeÖnceki Haber

Otobüs Duraklarına Yeni Düzenleme

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Mutlu SonSonraki Haber

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Mutlu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar