darussafaka
İstanbul
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Lütfı Elvan, Kahramanmaraş'ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lütfı Elvan, Kahramanmaraş'ta
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile birlikte bir dizi incelemelerde bulunmak ve kentin ulaşım sorununun görüşüleceği çalıştaya katılmak üzere özel uçakla Kahramanmaraş'a gitti.

Kahramanmaraş Havalimanı’nda Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karşılanan Bakan Lütfi Elvan, havalimanında inceleme yaptı ve Kahramanmaraş Havalimanına yeni terminal binası yapılacağını söyledi.

Bakan Elvan, kentin sorunlarını düzenlenecek çalıştayda görüşeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Kahramanmaraş'ın ulaştırma ile sorunların masaya yatıracağız. Ne tür eksiklikleri var, bundan sonraki süreçte biz neleri yapacağız; demiryolu, havayolu, karayolu itibariyle teker teker bunları arkadaşlarımızla tartışacağız. Kahramanmaraş'ımıza nasıl ve ne şekilde bir hizmet verebilirizi ortaya koyacağız."

Bakan Lütfı Elvan, kente yakışmayan havaalanı terminal binasını yenileyeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Havaalanı terminal binamızı inceledik. Terminal binasından bahsetmeden önce şunu ifade etmem gerekiyor. 2005-2006 Kahramanmaraş'ın yıllık 6 bin civarındadır. Geçen yıl 146 bine ulaştık yolcu sayısı itibarıyla. Bu yıl 200 bine ulaşacağız. 2013-14 arasında bu fark yüzde 50 bir artış var. Bu yolcu sayısı her geçen gün artacak. Özellikle Kahramanmaraşlı veya dışarıdan gelen vatandaşlarımızın havayolu ile çok daha rahat bir şekilde ulaşımını daha da kolaylaştıracağız. Bu vesileyle de bu rakamlarda artış olduğunu sizler de görüyorsunuz. Oldukça eski diyebileceğimiz veya Kahramanmaraş'a yakışmayan bir terminal binası. Dolayısıyla biz Kahramanmaraş'ımıza yeni bir terminal binası yapacağız. Bunu 2015 yılı programına alacağız. Bunla ilgili proje çalışmasını yaptı arkadaşlarımız, aşağı yukarı yerini de tespit ettik. 1.5 yıl sonra Kahramanmaraş güzel bir havaalanına ve terminal binasına kavuşmuş olur."

Bakan Elvan, daha sonra Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret etti ve düzenlenen çalıştaya katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da Tapulu Otopark DönemiÖnceki Haber

İstanbul’da Tapulu Otopark Dönemi

Bursaray’da Son VirajSonraki Haber

Bursaray’da Son Viraj

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar