İstanbul
DOLAR32.648
EURO34.8739
ALTIN2495.3

Lütfi Elvan, Görevi Binali Yıldırım'dan Devraldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lütfi Elvan, Görevi Binali Yıldırım'dan Devraldı
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan, görevi Binali Yıldırım'dan devraldı. Duygusal anların yaşandığı devir teslim töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan da kendisine güvenerek bu görevi veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Zor bir görevi aldığının bilincinde olduğunu anlatan Elvan, özellikle son 11 yılda Türkiye'nin önünü açan ne kadar proje varsa hepsinin altında Binali Yıldırım'ın imzası olduğunu söyledi. Yıldırım'ın bıraktığı yerden geceli gündüzlü çalışarak, projeleri sürdüreceklerini belirten Elvan, şöyle konuştu: "Halkımız şundan emin olsun; Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek, kimsenin tereddütü olmasın. Sayın bakanımıza ve tüm bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tarihte İzmir, Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur ama yıllar itibariyle İzmir'in sürekli olarak güç kaybettiği ve eski dinamizmini kaybettiği görülmüştür. Ben şuna inanıyorum, gerçekten Türkiye'nin altyapısında çok önemli reformlar yapan ve ilklere imza atan sayın bakanımız inşallah İzmir'i de sadece Türkiye ile değil, bütün dünya ile buluşturacağını düşünüyorum. İzmir, yeni bir güç, yeni bir ticaret merkezi haline gelecektir. Belediye başkanlığı adaylığı seçim sürecinde de sayın bakanımıza başarılar diliyorum."

Elvan, ayrıca bugüne kadar beraber çalıştığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Ülkenin Kaderini Değiştirecek Çok Önemli Hizmetler ve Unutulmaz Eserler Gerçekleştirdi

Binali Yıldırım ise 11 yıldır yürüttüğü bakanlık görevini bugün Elvan'a devrettiğini söyledi. Bakanlığının 11 yıl içerisinde ülkenin kaderini değiştirecek, geleceğine mührünü vuracak çok önemli hizmetler ve unutulmaz eserler gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım, bölünmüş yollardan, hava limanlarına ve hızlı trene kadar Türkiye'nin dört bir tarafını birbiriyle birleştirdiğini ifade etti. Yıldırım, "Yolları böldük, milleti, hayatları birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık ve 26 havalimanından 52 havalimanına, 8 milyon hava yolu yolcu sayısından toplamda 152 milyona ulaşan bir havayolu büyüklüğünü elde ettik" dedi.

Türkiye'nin bugün dünyanın en çok noktasına uçan bir havayolu markası olduğunu belirten Yıldırım, Türk havacılığının da rekordan rekora koştuğunu kaydetti. Yıldırım, Bu süreçte ülke insanının hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini, Marmaray'ı, hızlı treni ve birçok mega projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Birçok şehri hızlı trenle birbirine bağladıklarını, devam eden hızlı tren projeleri olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yarın itibariyle de inşallah Sayın Başbakanımızın riyasetinde Sakarya'da, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treninin de deneme sürüşlerini başlatacağız" diye konuştu. 

Yıldırım, 2-3 ay içerisinde bu hattın açılmış olacağını söyledi. Konya-Karaman hızlı tren çalışmalarının da başladığını ifade eden Yıldırım, bu hattı bitirmenin de yeni bakan döneminde olacağını belirtti. Dünyanın ilk 5'i arasında yer alacak İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ihalesinin gerçekleştirildiğini, üçüncü köprü çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade eden Yıldırım, bu süreçte Türkiye'nin iletişimde Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına girdiğini, denizcilikte de dünyadaki itibarını önemli oranda arttırdığını kaydetti. Bakanlıkta görev yaptığı süre boyunca hiç "ben" demediğini, ekip ruhu ile çalıştığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu başarıların ardında yüzbin kişilik ulaştırma ordusu var. Halkımızın yüzünü ağartacak hizmetleri beraber başardık. Sayın Bakanım, sonra içinde olacağınız, başlattığımız bu hizmet kervanı sizin liderliğinizde elde edilecek başarılarla devam edecektir. Bugünlere gelişimizde en büyük desteğimiz 76 milyon insanımızın duasıdır. Bu başarıların altındaki en önemli etkenlerden biri de Sayın Başbakanımızın vizyonu ve bizden esirgemediği desteğidir. Zor günümüzde hep yanımızda oldu. Biz de onun desteği ile bu başarılara imza attık. Son 11 yılda ülkemizdeki güven ve istikrarın neler yapmaya kadir olduğunu gördük. Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli görevde olan bakanı oldum."

Bakanlıkta elde edilen başarıları İzmir'e de taşımak istediğini dile getiren Yıldırım, bu süreçte başta ailesi olmak üzere tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür etti, Elvan'a da başarı dileğinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Brisa Kış Lastiğinin Farkını Test Sürüşüyle Kanıtladı!Önceki Haber

Brisa Kış Lastiğinin Farkını Test Sürüşü...

İETT'ye Anlamlı ÖdülSonraki Haber

İETT'ye Anlamlı Ödül

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar