darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Konya’ya Stratejik 5 Köprülü Kavşak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya’ya Stratejik 5 Köprülü Kavşak
Abone ol
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şu anda Konya’nın stratejik 5 noktasında köprülü kavşak çalışması olduğunu söyledi.

Akören-Kozağaç, Çeçenistan, Galericiler, Malas ve Borsa köprülü kavşaklarının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, çevre yolu düzenlemeleriyle birlikte yol ve kavşaklara harcanan bu yılki paranın yaklaşık olarak 100 milyon lira olduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Antalya Yolu’nda yapımı devam eden Akören-Kozağaç Köprülü Kavşağı’nda incelemelerde bulundu.

MODERN BİR YOL DÜZENLEMESİ YAPILDI

Kazı mesafesi 650 metre olan köprülü kavşağın Antalya Yolu’nda ve Konya’dan Dutlukır mevkiine çıkış istikametinde trafik akışını daha düzenli hale getireceğini kaydeden Başkan Akyürek, köprülü kavşak ile hem kazaların önüne geçileceğini hem de bölgede kesintisiz trafik akışının sağlanacağını söyledi. Başkan Akyürek, “Konya’mızın yeni arterlerinden biri de Kozağaç’tan Gödene’ye doğru giden istikamettir. Her gün buraya 100’den fazla otobüs seferimiz var. Bu kavşak artık ihtiyaç arz ediyordu. En geç Şeb-i Arus’a kadar şehrimizin çehresini değiştiren şehir girişleri düzenlemesindeki en son nokta Antalya Yolu’nda konulmuş olacak. Adana Yolu’ndan başlayarak yaklaşık 20 kilometrelik hatta bisiklet yollarıyla, refüjleriyle, yeşil alanlarıyla, birinci sınıf beton asfaltıyla, köprülü kavşakları ve yaya köprüleriyle modern bir yol düzenlemesi yapılmış olacak” dedi.

ŞEHİR GİRİŞLERİ PRESTİJ YOLU OLDU

Eskiden Konya şehir girişlerinin adeta köy görünümünde olduğunu belirten Başkan Akyürek, artık İstanbul Yolu, Ankara Yolu, Adana Yolu, Antalya Yolu, Aksaray Yolu, Karaman Yolu ve Beyşehir Yolu’nda yapılan düzenlemelerle şehir girişlerinin şehrin prestij yolları haline geldiğini ifade etti.

Başkan Akyürek, Kozağaç-Gödene-Akören istikametine kesintisiz trafik akışı verecek olan Antalya Yolu’ndaki köprülü kavşağın hayırlı olmasını diledi.

KONYA’YA 5 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA

Konuşmasında şu anda şehir merkezinde yapımı devam eden 5 köprülü kavşağa da değinen Başkan Akyürek, “Şu anda stratejik 5 noktada köprülü kavşak inşaatlarımız devam ediyor. Bir tanesi Ahmet Özcan Caddesi’ni Azerbaycan Caddesi ile buluşturacak olan Çeçenistan Köprülü Kavşağı. Diğeri Karayolları ile DSİ arasından, tren yolunun altından geçecek, Demiryolu Caddesi’ni de kesintisiz hale getirecek olan Galericiler Köprülü Kavşağı. Bir diğeri Kule Caddesi ile Malas Caddesi’ni buluşturan köprülü kavşak. Borsa Köprülü Kavşağı tamamlandı, Antalya Yolu’ndaki köprülü kavşakta da çalışma devam ediyor” diye konuştu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE YOLLARA 100 MİLYON TL

Başkan Akyürek, çevre yolu düzenlemeleriyle birlikte yol ve kavşaklara harcanan bu yılki paranın yaklaşık olarak 100 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük Karting Buluşması Körfez'deÖnceki Haber

Büyük Karting Buluşması Körfez'de

Otobüs Duraklarına Yeni DüzenlemeSonraki Haber

Otobüs Duraklarına Yeni Düzenleme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar