darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Komatek Fuarına ASC Türk Damgası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Komatek Fuarına ASC Türk Damgası!
Abone ol
13. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı KOMATEK Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İş makinaları sektörü için en önemli fuarların başında gelen Komatek Fuarı bu yıl da sektör profesyonellerini bir araya getirirken sektörün lideri ASC Türk de Komatek Fuarı’nın en çok ilgi gören firması oldu.

Tam Çözüm Ortağı konsepti ile açık alan A2-47 nolu standında ziyaretçilerini ağırlayan ASC Türk, fuar alanında amiral gemisi Volvo İş Makinaları başta olmak üzere “tam çözüm ortağı” yaklaşımının bir ürünü olarak distribütörlüğünü yaptığı Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Üniteleri, Chicago Pneumatic Kırıcı, Kompresör ve Ekipmanları, MB Bucket Kırıcılı Kova ve Elekleri ile MOBA marka yol hassasiyet ölçüm cihazlarını sergilerken Volvo ailesinin en yeni üyesi EC300D’nin lansmanını da büyük ilgi altında yaptı. ASC Türk fuar alanında toplam 22 adet Volvo marka iş makinası sergilerken, 10 adet Chicago Pneumatik Kırıcı, Kompresör ve El Aleti ile 1 adet Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Ünitesi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler ayrıca fuar alanında Moba marka hassasiyet ölçüm cihazlarını da görme imkanı yakaladı.

Fuarda her biri sektöründe lider hizmetlerine de yer veren ASC Türk, satış sonrası, ikinci el ve kiralama departmanları için özel olarak hazırlanan alanlarda konusunda uzman personeli ile fuar ziyaretçilerini bilgilendirdi. Fuar alanında kurulan eğitim simülatörü ile Volvo ekskavatör kullanma deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler makinalar hakkında bilgi alırken aynı zamanda eğlenme fırsatı buldu.

Komatek Fuarı’nın en ilginç etkinliği yine ASC Türk tarafından gerçekleştirildi. Profesyonel grafiti sanatçıları tarafından hazırlanan ve ziyaretçilerinde katkısıyla oluşan “Hayatım Şantiye” ve “Karşınızda Volvo EC300D” isimli Grafiti Şovlar ASC Türk ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Komatek Fuarı’nın hemen ardından değerlendirmelerde bulunan ASC Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Tolga Polat, Fuarın Ankara’da gerçekleştiriliyor olması dolayısı ile ziyaretçi profilinin genellikle kamu kurumlarının ve bu ile bağlı iş yapan özel sektör firmalarının temsilcilerinden oluştuğuna dikkat çekerek fuarın Ankara bölgesi için oldukça önemli olduğuna değindi.

ASC Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Tolga Polat, “Ankara müşterilerinin potansiyeli ve alım gücü yüksek. Bölgede pazar daha çok paket satın almalar ve kamu odaklı işler üzerinden yürütülüyor. Bu anlamda Komatek, Ankara müşterilerimizle ilişkileri güçlendirmek için bir kere daha önemini hissettirdi. Kamudan ya da özel sektörden gelen müşterilerimizin yüzde 99’u bizim daha önceden bildiğimiz müşterilerdi. Ankara’nın yan pazarlarından ve toplam pazarları daha küçük olan illerden de yeni müşteriler ziyaretimize geldi. Hatta bu müşteri grubumuza satışlarımızı da yaptık” dedi.

Polat, özellikle fuar alanında lansmanı yapılan EC300D ekskavatörün aldığı talep ve gördüğü ilgi ile beklentilerinin çok ötesine geçtiğine dikkat çekti. “70 tonluk ekskavatörümüz ve lansmanını fuar alanında yaptığımız, özellikle hafriyatçılar için çok önemli bir segment olan 30 tonluk EC300D makinemiz ziyaretçilerin ilgi merkeziydi. Bu ürünler bizim tahminimizin kat ve kat üzerinde bir talep gördü. EC300D’nin benzerlerine göre büyük ve ihtişamlı olması, hafriyatçılar üzerinde son derece etkili oldu. EC300D fuarın gözdesi olduğu gibi, fuar esnasında en fazla satılan makina oldu” diyen Polat, fuarı beklentilerin de ötesinde bir ilgi ve talep görerek kapattıklarını ifade etti.

Yılın ikinci yarısına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Polat, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin etkisi ile özellikle kamu ve hafriyat sektöründe hareketlenme beklediklerini ifade ederken, bunun hem sektör hem de ASC Türk açısından çok önemli bir canlılığı da berberinde getireceğini söyledi. Volvo’nun yükleyici de yakaladığı pazar liderliği ve dünya markası konumunu hatırlatan Polat, ASC Türk olarak ekskavatörlerde de daha agresif bir tavır sergileyeceklerinin mesajını şu sözlerle verdi: “Ekskavatörde Türkiye pazarında kabul görüyoruz. Özellikle içinde EC300D’yi de barından D serisi ekskavatörlerle pazar payımızı ciddi oranda artırmayı hedefliyoruz.”

Ankara’da düzenlenen 13. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı KOMATEK bu yıl toplam 117.000 m² alan üzerine kuruldu. Fuarda 400’ün üzerinde firma ürünlerini sergilerken 40 bine yakın kişi de fuar alanını ziyaret etme imkanı buldu style='font-size:12.0pt; line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"'>Transit’i bu kadar güçlü kılan, kuşkusuz tüketici beklentilerine hızla uyum sağlaması oldu. Transit, trendleri hep yakından takip etti; çevre odaklı dönüşüm, butik çözümler ve ürün çeşitliliğiyle lider konumunu sürdürdü, 7’nci nesliyle çıtayı daha da yükseltti.

Ford’un avrupa’daki ticari araç üretim merkezi olan Ford Otosan Kocaeli fabrikasında 1967’de başlayan Transit üretimiyle birlikte Türkiye’de bir ‘Transit ekonomisi’ oluştu. Sınıfının jenerik ismi olan Transit, geçtiğimiz 46 yılda kendi yan sanayisini, bayi satış teşkilatını ve servis ağını oluşturdu. Bu sayede, Türk ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine de katkıda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatil Keyfini Chevrolet İle YaşayınÖnceki Haber

Tatil Keyfini Chevrolet İle Yaşayın

Özkaymak Turizm Filosunu NEOPLAN İle GüçlendiriyorSonraki Haber

Özkaymak Turizm Filosunu NEOPLAN İle Gü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar