İstanbul
DOLAR32.5711
EURO35.0136
ALTIN2432.4

Kışanak:"Bu Şehir Düzene Girecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kışanak:"Bu Şehir Düzene Girecek"
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak en fazla iş talebinin dile getirildiği halk toplantısında, “Bu şehir bir düzene girecek. Bu şehirde kimse kaldırımları işgal etmeyecek. Bu şehirde şoförler kafasına göre yolcuya zulüm yapamayacak. Bu şehirde insanlar kafasına göre ticari amaçla gecekondu yapmayacak” dedi...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, ilgili yönetici ve daire başkanları ile birlikte Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Tiyatro Salonu’nda halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, meclis üyeleri daire başkanları ve ilgili müdürler ile halktan insanlar katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Kışanak, 4 aylık çalışma döneminde pek çok halk toplantısı düzenlediğini, 17 ilçede 950 muhtarla toplantılar yaptıklarını, 15 sosyal forumla kent halkı ile bir araya geldiğini söyledi. Yokluk ve yoksulluğun sömürgeci bir zihniyetin ürünü olduğunu belirten Kışanak, “verimli hilal” olarak tarihe geçen bu coğrafyanın ilk tarımı yaptığını, hayvanı ilk olarak evcilleştirdiğini, ilk robotu gerçekleştirdiğini belirtti. Kışanak, “Bu halka ölüm, zulüm, yokluk ve yoksulluk dayatılıyor. Bunu kabul etmeyeceğiz” dedi. Halkın geleceği ile ilgili konularda tek yürek olacaklarını belirten Kışanak, Rojava’ya saldırıların halkın umutlarına yönelik olduğunu söyledi. Saldırılarla teslim alınamayan halkın ekonomik olarak ablukaya alarak teslim alınmak istendiğini belirten Kışanak, “Halkımız mağrur ve gururludur, bunu aşacağız” dedi. Kışanak daha sonra sözü halka vererek sorunlarını dinledi ve notlar aldı.

 

En fazla iş talebi dile getirildi

 

Bir kadın eşinin işsiz olduğunu ve bir oda ve bir salondaki evde 7 çocukla birlikte yaşadıklarını belirterek eşine iş istedi. Bir genç ise Kürtçe yüksek lisans yaptığını ve Kürtçe dil hocası olduğunu belirterek “40 bin Türkçe öğretmeni alınıyor, ama Kürtçe öğretmen alınmıyor” diyerek iş istedi. Bir başka kadın ise eşinin işsiz olduğunu ve üç çocuğu ile geçinemediklerini belirterek eşini iş isterken, bir genç de ağabeyi için iş talebinde bulundu. Daha önce belediyede çalışan bir kadın ise kızının işletme bölümü mezunu olduğunu belirterek kızı için iş talebinde bulundu. Halk toplantısına katılan bir genç ise jeoloji mühendisi olduğunu ifade etti ve iş talep etti. Bir kadın da eşinin 1 yıldır işsiz olduğunu ve 8 aydan bu yana kiralarını ödeyemediğini belirterek eşi için iş talep etti.

 

Bir genç de meslek lisesini bitirdiğini ve iş bulamadığını, ardından 4 yıllık bir fakülte bitirdiğini yine iş bulamadığını son olarak da bir yıl yurt dışında okuduğunu ama hala işsiz olduğunu söyledi.

 

 

‘Şoför yolcuya zulüm yapamayacak’

 

Yurttaşların taleplerini dile getirmesinden sonra yeniden söz alan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Sizler kendi gözünüzle, kendi açınızdan bakabilirsiniz. Ama biz herkesin gözüyle kente bakmak durumundayız” dedi. Hata yapan şoförlere ceza yazmamak için bir ay direndiğini belirten Kışanak, “Niye ceza kestiniz, nedir bu şoförün kabahati? Evine gidin ziyaret edin ve bir daha yapmaması için ikna edin dedim. Ama kimse birbirini dinlemiyor. Her gün en az 50 tane ceza imzalıyorum” diye konuştu. Gerekirse daha da denetimleri sıkılaştıracaklarını belirten Kışanak, “Bir engelliyi araçtan indiren benim gözümde insan değildir. Ücretsiz biniyor diye yaşlıyı almıyor. Gençleri öğrencidir, indirimli binecek diye almıyor. Bunlar insanlık konusunda kendisini sorgulaması gereken konulardır” şeklinde konuştu. Kışanak, “Bu şehir bir düzene girecek. Bu şehirde kimse kaldırımları işgal etmeyecek. Bu şehirde şoförler kafasına göre yolcuya zulüm yapamayacak. Bu şehirde insanlar kafasına göre ticari amaçla gecekondu yapmayacak” diye konuştu.

 

‘Yanlışın hesabını sorarım’

 

Hayatının her saniyesinin hesabını verecek şekilde yaşadığını vurgulayan Kışanak, “Bir yanlışın, eksikliğin yanında durmayacağım. Ama sizlerden ve çalışan bütün arkadaşlarımdan açık yüreklilikle destek bekliyorum. Varsa bir yanlış, getirin hesabını sormak bana düşer. Bu halk nereden geldi, nereye gidiyor ben bunu çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Akaryakıt İstasyonlarına Denetim BaşlattıÖnceki Haber

Belediye Akaryakıt İstasyonlarına Deneti...

Yerli Üretime “Topbaş” Dopingi...Sonraki Haber

Yerli Üretime “Topbaş” Dopingi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar