darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

“Kış Lastiği” Uygulaması Kanunlaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kış Lastiği” Uygulaması Kanunlaştı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 933 araç ve iş makinesi, 3 bin 320 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek.Her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5’e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43’ü 1’inci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 3 bin 500 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı depolarında 2014 kış sezonu için 255 bin 7 ton tuz depolandı.  İlçe Belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak.  82 ayrı noktada ise 1.760 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. 

AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye,  45 adet 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 personeli ile katılacak. 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 230 personel ve 31 araç ile kış mücadele çalışması yapacak. 
Atık Yönetimi Müdürlüğü; 13 meydan, 310 durak, 123 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 581 personel ve 54 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 145 traktör kar küreme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı. 
Karla mücadele toplam 933 araç 3 bin 320 personel İstanbul halkına hizmet edecek.
Her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5’e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı. 

Çalışmalar için İstanbul 9 bölgeye ayrıldı
1. BÖLGE: Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp,Fatih,Güngören,Zeytinburnu 
2. BÖLGE: Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, K.Çekmece, B.Çekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt 
3. BÖLGE: Beşiktaş, Beyoğlu, Kâğıthane, Şişli, Sarıyer,
4. BÖLGE: Gaziosmanpaşa, Arnavut köy, Sultangazi, Çatalca,Eyüp 
5. BÖLGE: Çatalca, Silivri, B.Çekmece
6. BÖLGE: Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir
7. BÖLGE: Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla
8. BÖLGE: Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe 
9. BÖLGE: Şile, Çekmeköy 

İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, son model karla mücadele araçları ve ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) sistemleri kullanacak. 
Ekipler 255 müdahale güzergâhında yapılacak çalışmalarda buzlanma ilk olarak 3 saat önceden tespit edilecek ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra son 45 dakika da ise ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek.
Araçların, belirlenen güzergâhlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak.
Kritik kavşaklarda 34 adet kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı 24 saat hazır bekletilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomotiv Sektörü Rekora KoşuyorÖnceki Haber

Otomotiv Sektörü Rekora Koşuyor

Karsan Jest Engelsiz Yaşam Fuarı’ndaSonraki Haber

Karsan Jest Engelsiz Yaşam Fuarı’nda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar