İstanbul
DOLAR32.5669
EURO34.8364
ALTIN2429.6

Kentin Otopark Sıkıntısı Kalmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentin Otopark Sıkıntısı Kalmayacak
Abone ol
Uşak Belediyesi kentin ulaşımı ve trafiğinin rahatlaması adına çalışmalarına devam ediyor. Şehirde yol sıkıntısını çevre yolları ile sona erdiren Uşak Belediyesi yeni ulaşım sistemi ile şehir içi ulaşımın da modernizasyonunu gerçekleştirdi.

Kentin otopark sorununu da çözmek isteyen Uşak Belediyesi radikal çalışmalara başladı. Buna göre belediyeye ait olan otoparkları kiralama yöntemi yerine belediye işletecek. Yeni sistem ile Kart 64 ile ekonomik olarak park imkanı sağlanmış olacak. Belediye işletmesini kendisi yağacağı sistemin yanında yeni otoparklar ile ana artellerde nefes alma imkanı sağlayacak. Yeni otoparklar da otopark sıkıntısına merhem olacak. Bu kapsamda Mende Pazarı mevkisinde devam eden yer altı ve yer üstü oto parkının yanı sıra Atatürk Anıtı altında da toplam 400 aracın pak edeceği sistem kurulacak. Bu konuyla ilgili olarak da proje çalışmaları devam ediyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Belediyesi’nin oto park konusunda önemli çalışmalar içinde bulunduğunu kaydetti. Belediyenin otopark ile ilgili kalıcı çözümler için çaba verdiğine işaret eden Başkan Ali Erdoğan, " İlimizde trafiğin rahatlaması adına projelerimiz devam etmektedir. Günden güne artan araç sayısı nedeniyle geleceğe yaptığımız yatırımların yanında kent merkezinde de otoparklar ile ilgili önemli çalışmalarımız sürüyor. Yeni otopark planımız kentimize merhem olacak” dedi. Planlamaların hayata geçmesi adına durmadan çalışmaları ilerlettiklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, projelerin sona ermesi ile önemli bir rahatlama yaşayacaklarına inandıklarına dikkat çekti. Uşak’ta trafik konusunda çözümlemeler adına belediyenin uzman ekibiyle proje ürettiğini belirten Başkan Erdoğan, " İlimizde trafik konusunda sorunların minimuma düşmesini istemekteyiz. Bu sayede ilimizin merkezi derin bir nefes alacaktır. Belediyemiz yaptığı otopark ve yol projelerinin yanında gelecekteki şekillendirmesiyle kentin rahat etmesi için de hedeflerine durmadan yürümektedir” ifadesini kullandı.

Kent rahatlayacak

Kentin trafik ve otopark açısından rahatlaması adına çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " İlimizde trafik ve ulaşım açısından projelerimize devam etmekteyiz. Bu kapsamda ulaşımda modern bir sisteme geçtik. Şimdi güzel bir şekilde işleyen bir ulaşım sistemimiz var. Şehir merkezi 1953 yılında il olduğunda valilik binası ve belediye binası etrafında yoğunlaştı. O dönem 23 bin olan nüfusumuz bugün 200 bin oldu. Fakat yoğunluk yine aynı bölgede kaldı. Bütün bunları çözmek için çevresel dengeyi sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Otopark sorunu için ürettiğimiz projeler de bunlardan birisidir. Şu an Mende Pazarı civarında yer altı ve yer üstü otopark inşaatımız devam ediyor. Ayrıca ilimizi Atatürk Anıtı altında yapmayı düşündüğümüz 400 araçlık yer altı otoparkında sorunlar çözüldü. Bu konuda gerekli izinler alındı. Yakın zamanda proje hazırlanacak. Oto park projelerimizin yanında yol projeleri de kentimize önemli katkı sağlayacak. Ayrıca belediyeye ait olan otoparkların işletmesini de belediyemiz alacak ve Kart 64 ile otopark işlemi uzun ve ekonomik bir şekilde sağlanacak. Bu da vatandaşlarımız açısından önemli bir rahatlık getirecek. Özellikle gerek belediyenin yaptığı çevre yolları, gerekse devletimizin projesinde olan çevre yolu şu an mevcut olan İzmir Ankara karayolumuzun merkez olmasında önemli bir basamak olacak. Yapılan bütün ulaşım projeleri kentimize trafik açısından uzun yıllar sıkıntı çektirmeyecek. Bizde belediye olarak bu tür projelere devam edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOFED Heyeti Ulaştırma BakanlığındaÖnceki Haber

TOFED Heyeti Ulaştırma Bakanlığında

Yangın Söndürmeye MAN Ve Katmerciler A.Ş. KatkısıSonraki Haber

Yangın Söndürmeye MAN Ve Katmerciler A.Ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar