İstanbul
DOLAR32.5439
EURO34.9299
ALTIN2430.8

Kentin Güneyinde Trafik Yükü Azaltılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentin Güneyinde Trafik Yükü Azaltılacak
Abone ol
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel meclis üyelerine Ulaşım Ana Planı önerilerini anlattı.

Kartepe, Başiskele, Gölcük Ve Karamürsel

Gölcük Yazlık Ilıca Tesisleri’nde gerçekleşen sunuma Başkan Vekili Özak’ın yanı sıra Başkan Danışmanı Tahir Akman, Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar, Yol Bakım Şube Müdürü Murat Balaban, Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel meclis üyeleri ve diğer ilçe belediyelerinden yetkililer katıldı.

Ortak Akıl Ve Bilimsel Yöntemlerle

Ana Ulaşım Planını bilimsel verilerle oluşturduklarını anlatan Başkan Vekili Özak, “Ulaşım Ana Planı’nda ulaşım alışkanlıklarının tespiti amacıyla10 bin hanede anket yaptık. Toplam 29 bin vatandaşımızla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Kent genelindeki 65 kavşakta trafik sayımları, TEM otoyolu, D-100 ve D-130 yolları başta olmak üzere şehrin bütün giriş çıkışlarında, 24 saatlik gözlemler ve sayımlar gerçekleştirdik. Ulaşım ana planını, ortak akılla, katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle son derece titiz ve ciddi bir şekilde hazırladık” ifadelerini kullandı.

Güney Otobanı Trafik Yükünü Rahatlatacak

Ulaşım Ana Plân kararları doğrultusunda ve karayolları ile eşgüdüm içinde, D-130 üzerinde, yeni yol ve kavşaklar plânladıklarını ifade eden Özak, “Kentin özellikle ağır vasıta trafik yükünü güney otobanına aktarmak için, bağlantı yolları ve kavşaklar yapılmasını planlıyoruz. Güney otobanı, yeni yol ve kavşaklar ile Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel hattında araç yükü azalacak, ilçelerin içinden geçen yük trafiğinde belirgin bir rahatlama olacaktır” şeklinde konuştu.

Daha Konforlu Ulaşım

D-130 ile güney otobanı arasında kalan alanda toplayıcı geniş bir arter düzenleneceğini söyleyen Özak, “Kartepe-Başiskele-Gölcük sınırlarından geçen bu arter buradaki kentsel alanların trafik yükünü karşılayan alternatif bir yoldur. Bu arter sayesinde D-130 üzerindeki trafik yükü azalacaktır. Bu arterle D-130 birçok noktada kuzey-güney istikametinde bağlantı yollarıyla birleştirilecektir. Ayrıca yeni otoparklar, yaya ve bisiklet yolları, aktarma istasyonları ve birçok ulaşım projeleriyle Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ulaşımı daha konforlu hale gelecektir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GO Kalitesi, Bolu’daÖnceki Haber

GO Kalitesi, Bolu’da

Erbakan Bulvarı Trafiğe AçıldıSonraki Haber

Erbakan Bulvarı Trafiğe Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar