İstanbul
DOLAR32.4326
EURO34.459
ALTIN2489.3

Kent Estetiğine Teknolojik Dokunuş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Estetiğine Teknolojik Dokunuş
Abone ol
Google ve Yandex’in yaptığı 360 derece panoramik çekim ve haritalama sistemini belediyecilik hizmetlerine adapte eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu alanda da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Üzerine yerleştirilen 360 derece çekim yapabilen kamerası ile şehri turlayan Kent Estetiği Denetim Aracı’nın kayıt altına aldığı çirkin görüntüler hemen ilgili birime iletilip, sorun çözüme kavuşturuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu uygulama sayesinde artık hiçbir sorunun gözden kaçmasının mümkün olmadığını belirterek, soruna kısa zamanda müdahale imkanı doğduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin fiziksel mekân kalitesinin artırılması ve Bursa’ya daha estetik bir kent kimliği kazandırılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Google ve Yandex’in yapmış olduğu panoramik çekim ve haritalama sistemini Türkiye’de ilk kez belediyeciliğe adapte ederek kent estetiği alanında kullanan Büyükşehir Belediyesi, teknolojinin tüm imkanlarından da yararlanıyor. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirme hedefiyle kent estetiğine de önem veren Büyükşehir Belediyesi, Kent Estetiği Denetim Aracı ile hafta içi her gün ana arterlerde denetim yapıyor. Bursa’nın cadde ve sokakları 360 derece panoramik görüntü olarak kaydedilirken, boyası silinmiş yaya geçitleri, zarar görmüş trafik yön levhaları, eskimiş kent mobilyaları gibi olumsuzluklar ise görüntüleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri, ilçe belediyeleri, UEDAŞ, Türk Telekom ve diğer paydaşlara gönderiliyor. Kameralar tarafından kayıt altına alınan olumsuzluklar ise en geç 30 gün içerisinde ortadan kaldırılıyor.

Caddelere estetik dokunuş
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Estetiği Şube Müdürlüğü bünyesindeki özel donanımlı denetim aracı sayesinde sorunların kayıt altına alındığını ve hiçbir sorunun gözden kaçamayacağını söyledi. Kentlerin medeniyetlerin yatağı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bu aracımız gün boyu önemli cadde ve sokaklarda turlayıp, panoramik görüntü kaydı yapıyor. Daha sonra bu görüntüler titizlikle inceleniyor ve yollarda, tretuvar ve kaldırımlarda, bina cephelerinde, kent mobilyalarında bir eksiklik var mı yok mu tespit ediliyor. Eğer bir sorun varsa ilgili birim bilgilendiriliyor ve sorunlar en kısa zamanda çözülüyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSPARK Trafiğe Çözüm ArıyorÖnceki Haber

İSPARK Trafiğe Çözüm Arıyor

"İnternet Bağlantılı Otomobiller Güvenlik Riski Taşıyorlar"Sonraki Haber

"İnternet Bağlantılı Otomobiller Güvenli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar