İstanbul
DOLAR32.4846
EURO34.9253
ALTIN2435.3

Keçiören’i Rahatlatacak Yeni Yol Planı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keçiören’i Rahatlatacak Yeni Yol Planı
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Büyükşehir Belediyesi’nin Keçiören Fatih Stadı’nda düzenlediği iftar yemeğinde açıkladığı Keçiören ile ilgili projeler bölgede heyecan yarattı.

Keçiören’de gerçekleştirilen iftarda, İlçe trafiğinin daha da rahatlatılması için Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli çalışmalara imza attığını anlatan Başkan Gökçek şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Keçiören’imizin merkeze doğru en önemli yolu Fatih Köprüsü. Burası oldukça sıkıntılı. Biz bunu alternatif olarak Gümüşdere Mahallesi’nden geçen Selçuklu Caddesi’ni Ziraat Fakültesi içinden geçirerek, ASKİ’nin eski Süzgeç dediğimiz bölgesine bağlamayı hedefliyoruz.

Diğer yandan Sanatoryum Caddesi’ndeki sıkışıklığı gidermek için de değişik bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca darlığından şikayet edilen Bağlum bağlantı yolu, bir buçuk aya kadar bitecek.”

- İKİ YENİ AİLE YAŞAM MERKEZİ

Keçiören Kuşçağız’a Türkiye’nin en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni inşa edeceklerini de açıklayan Başkan Gökçek, merkezde hanımlara ayrı, erkeklere ayrı yüzme havuzu olacağını ve 40 çeşit ayrı eğlencenin Keçiörenlilerin hizmetine sunulacağını söyledi. Keçiören’e kazandırılacak ikinci aile yaşam merkezini ise Etlik’e yapacaklarını ifade eden Başkan Gökçek,“Etlik Pazar yerini kapalı hale getirip, üzerine ve altına aile yaşam merkezi yapıyoruz. Allah’ın izniyle ikisi de seçimden önce bitecek” dedi.

 

-ESERTEPE’YE DEV PARK

Başkan Gökçek, Esertepe’ye de 178 bin metrekare olan dev bir park yapacaklarını açıkladı. Bölgedeki yeşil alan sıkıntısına çare olacak çalışma içerisinde vatandaşların dinlenebilecekleri, doğa sporları ve benzeri çeşitli rekreasyon aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri her türlü ayrıntının yer alacağını anlatan Başkan Gökçek, bu parkın bölgeye nefes aldıracağını söyledi.

- TEK YÖN ANKETİ

Keçiören metrosunun önümüzdeki yılın ortasında bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Başkan Gökçek, daha sonra da ilçedeki üç caddeye ilişkin yeni yol düzenlemesine ilişkin anket yaptı. Keçiörenlilere “İlçenin ana caddelerden Fatih, Nuri Pamir ve Kızlarpınarı caddelerinin tek yön olmasını, araya da bir geliş bir gidiş yol yapılmasını” isteyip istemediklerini soran Başkan Gökçek, stadyumdaki 6 bin kişinin çoğunluğunun “Evet” diyerek el kaldırması üzerine, “Bu konuda da hemen faaliyete geçip bunu halledeceğiz” dedi.

-KALDIRIMLAR YENİDEN YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman “İlk göz ağrım” diyerek nitelendirdiği Keçiören’in kaldırımlarını yeniden yaptıklarını, bu çalışmalar sırasında binaların önlerinin de vatandaşların isteği ile kaldırım taşıyla döşendiğini bildiren Başkan Gökçek şunları söyledi:

“Biz o dönemde yaptığımız bu çalışmalar için vatandaştan

para da istemedik. Aradan yıllar geçti. 17-18 yıl sonra

bazı uyanık avukatlar, ‘Biz size belediyeden para alırız, Bunlar kamulaştırmasız el atmadır’ deyip, başladılar dava açmaya. Biz kimseden para almadık, aksine evinin önünü yaptık. Sonra da para vermemek için mecburen bu kaldırımları yıktık. Şimdi buraları yeniden yapmak istiyoruz. Kanun değişti. İlgili madde doğrultusunda apartman yönetim kurulu, oturanların bir fazla oyuyla ‘buranın yapılmasını istiyoruz’ derse yaptırabiliyoruz.”

Apartman yönetim kurullarının talebi olursa evlerinin önünü aynı şekilde yenileyeceklerini kaydeden Başkan Melih Gökçek,  böylece Keçiören’i “pırıl pırıl” hale getireceklerini söyledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pegasus ‘tan Eylül Ayında Kaçırılmayacak FiyatlarÖnceki Haber

Pegasus ‘tan Eylül Ayında Kaçırılmayacak...

“İdari Para Cezaları Yapılandırılıyor”Sonraki Haber

“İdari Para Cezaları Yapılandırılıyor”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar