darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Karşıyaka da "Yollar BİSİM" dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karşıyaka da "Yollar BİSİM" dedi
Abone ol
İzmir kıyılarına renk katan BİSİM keyfine artık Karşıyakalılar da ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan bisiklet kiralama sistemi, Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve sahil şeridi boyunca kiralık bisikletlerle sağlıklı ve çevreci bir ulaşım imkanı sağlamayı hedefleyen BİSİM, hızla büyüyor. İlk aşaması 18 Ocak’ta İnciraltı-Alsancak arasında hizmete giren sisteme çalışmaların tamamlanmasıyla Karşıyaka da dahil oldu. Alaybey Tersane Cafe, Osmanbey, Evlendirme Dairesi, Yunuslar, Bostanlı, Bostanlı Odağı, Bostanlı Spor Tesisleri, Mavişehir Balıkçı Barınağı ve Mavişehir istasyonlarının da devreye girmesiyle kentin iki yakası bisikletlerle buluştu. “Yollar artık BİSİM” sloganıyla hizmete giren BİSİM’e Karşıyakalılar ilk günden büyük ilgi gösterdi.

5 istasyon daha kuruluyor

İzmir’i bir bisiklet kenti haline getirmeyi hedefleyen proje kapsamında Alsancak Garı, Meles Rekreasyon Alanı, Bayraklı İskele, Bayraklı Nikah Salonu ve İzban Turan İstasyonu’ndaki hazırlıklar da tamamlanmak üzere. Kıyı düzenlemesi çalışmaları nedeniyle bir süredir devre dışı kalan Ahmed Adnan Saygun ve Göztepe istasyonları ise önümüzdeki günlerde yeniden faaliyete girecek. Böylece planlanan 29 istasyonun tamamı hizmete alınmış olacak. İlerleyen dönemde bisiklet sayısının da artırılmasıyla BİSİM çok daha fazla kişiye ulaşacak.

Ekonomik ve pratik

BİSİM`den her kesimden insanın yararlanabilmesi amacıyla kiralama ücretleri mümkün olduğu kadar düşük tutuluyor. Bisiklet kiralamak isteyenler ilk 1 saat için 2 TL ödüyor. Sonraki her saatin ücreti ise 1 TL. Kiralamada kolaylık sağlayan BİSİM kartları Konak, Üçkuyular, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden temin edilebiliyor. Ayrıca bu kartların bisim.com.tr adresinden satın alınması halinde kargo ile alıcının adresine gönderiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kenya Cumhurbaşkanı Marmaray’daÖnceki Haber

Kenya Cumhurbaşkanı Marmaray’da

Boğazköprü Kapandı Otobüs Hattı DeğiştiSonraki Haber

Boğazköprü Kapandı Otobüs Hattı Değişti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar