darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

KARSAN’A SOSYAL SORUMLULUK BELGESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARSAN’A SOSYAL SORUMLULUK BELGESİ
Abone ol
Yarım asırlık geçmişiyle Türk otomotiv sanayiinin en köklü kuruluşlarından olan Karsan, TÜV SÜD firmasından “SA 8000 Sosyal Sorumluluk Belgesi”ni alarak, Türkiye’de otomotiv sektöründe bu belgeye sahip ilk üretici oldu.

Türkiye’nin alanında lider kuruluşu TÜV SÜD firması tarafından 7 – 11 Mart 2016 tarihleri arasında Karsan’da gerçekleştirilen SA 8000 Sosyal Sorumluluk (Social Accountability) denetimi başarı ile sonuçlandı. Böylece Karsan; markasının yurtdışında varlığını güçlendirmek ve işveren markasına prestij kazandırmak için, sahip olduğu ISO/TS 16949, ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 18001 sertifikasyonlarına SA 8000 Sosyal Sorumluluk sertifikasyonunu da eklemiş oldu. Bu sertifika ile birlikte Karsan, Türk otomotiv sanayiinde ilk SA 8000 Sosyal Sorumluluk belgeli üretici kimliğine de sahip oldu.

Karsan; uzun soluklu çalışmaların ardından, tüm yönetim seviyelerine ve çalışanlara yönelik gerçekleştirdiği eğitimler, bilgilendirmeler, sosyal sorumluluk politikasının yayınlanması, prosedür ve dokümantasyon hazırlıkları ve denetçilerin çalışanlarla yaptığı birebir görüşmelerin sonucunda tüm denetim etaplarından başarı ile geçti. Karsan’ın aldığı SA 8000 Sosyal Sorumluluk belgesi, uygun çalışma koşullarının, çalışana verilen değerin ve şeffaf iletişim ortamının bir göstergesi oldu.

SA 8000; çocuk ve genç işçi çalıştırma, zorla ve zorunlu çalıştırma, sağlık ve güvenlik, sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi, ayrımcılık ve insana saygı, disiplin uygulamaları, çalışma saatleri, ücretlendirme ve haklar, yönetim sistemleri gibi konularda sertifikanın beklediği detaylı gerekliliklere sahip olmak anlamına geliyor.

Bugün 1.300’e yakın çalışana ve kardeş şirketi Hexagon Studio’da 200’den fazla Ar-Ge personeline sahip olan Karsan, kurulduğu 1966 yılından bugüne kadar 275 binin üzerinde araç üretimi gerçekleştirdi. Karsan, 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda toplu taşımacılığa modern ürün ve hizmetler sunan, Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi olarak, her zaman daha iyisini yapmak üzere faaliyetlerini sürdürecektir. Karsan; geniş ürün gamı, dünya devleri tarafından onaylanan üretim kalitesi, nitelikli iş gücü, bağımsız yapısı ve sektörde edindiği 50 yıllık tecübe ile her zaman iddiasını sürdüren bir şirket olmaya devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GELECEĞİN ENDÜSTRİSİNE MUTLU AKÜ’DEN ÇÖZÜMLERÖnceki Haber

GELECEĞİN ENDÜSTRİSİNE MUTLU AKÜ’DEN ÇÖZ...

LASTİĞİN DE BAHARI GELDİSonraki Haber

LASTİĞİN DE BAHARI GELDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar