darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Karsan “Jest” Kocaeli’nde Göz Doldurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karsan “Jest” Kocaeli’nde Göz Doldurdu!
Abone ol
Karsan üretimi BredaMenarinibus Avancity 12 m. CNG (doğalgazlı) otobüs ve toplu taşımacılığın en yeni üyesi Karsan JEST, Kocaeli 3. Toplu Taşıma Araçları Fuarı’nda büyük ilgi gördü.

“Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu kapsamında toplu taşımacılık sistemlerinde dönüşüm yaşayan kentlere, geliştirdiği ürünler ile değer katmayı hedefleyen Karsan, 7 – 9 Haziran 2013 tarihlerinde Kocaeli’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Toplu Taşıma  Araçları Fuarı’na katıldı. "Kocaeli’nde Toplu  Taşıma Dönüşümü  Başlıyor" sloganıyla ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda Karsan, 12 metre BredaMenarinibus marka CNG otobüsü ve iki adet JEST minibüsüile yer aldı. Üç gün süren fuar boyunca, 200 m2'lik stantta sergilenen Karsan üretimi araçlara Kocaeli’ye hizmet veren toplu taşıma kooperatifleri ve yakın bölgedeki toplu taşımacılar yoğun ilgi gösterdi. Fuarın en yeni aracı olan JEST, getirdiği yeniliklerle övgü topladı. Karsan standını ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdülmuttalip Demirel ve Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar toplu ulaşımda 21. yüzyılın gereksinimlerini ve özellikle engelli erişimini sağlayan, toplu taşımada da entegre çözümler sunan Karsan’a takdirlerini iletti.

JEST Engelleri Ortadan Kaldırıyor

Ürettiği ve tasarladığı araçlarda engellilerin ve yaşlıların sosyal hayata karışmalarını amaçlayan Karsan “JEST” ile de alçak taban ve rampa uygulamasıyla yine engelleri ortadan kaldırıyor. Büyük şehirlerde yaşayan insanların beklentilerini karşılamak üzere Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından tasarlanan JEST, düşük yakıt ve bakım giderlerine sahip olan yeni teknoloji motoru ile avantaj sağlarken, tüm gününü trafikte geçiren sürücüler için de konfor sunuyor. Modern ve kullanışlı gövde tasarımı ile kullanıcısı için farkını ilk anda gösteriyor. Yaşlı ve engelli yolcular için düşünülen alçak tabanı ve engelli rampası ile tüm engelleri ortadan kaldırıyor, ömür boyu “jest” yapıyor. Klimasıyla yolculukları keyifli kılıyor. Wi-Fi özelliğiyle iletişimde sınırlara meydan okuyor. Dış tasarımı ve çevreci özellikleriyle gelişen değişen şehirlerin dokusuna uyum sağlıyor, yollara değer katıyor.

Karsan BredaMenarinibus’un Türkiye’deki Stratejik Ortağı


İtalyan otobüs üreticisi BredaMenarinibus ile 2 Eylül 2010’da imzaladığı anlaşma neticesinde Karsan, BredaMenarinibus’un bütün ürün gamının Türkiye’de münhasır olarak üretim, pazarlama, satış, satış sonrası hizmetler ve ihracatını sürdürmek üzere sorumluluğu üstlenmişti. İmzalanan stratejik ortaklık anlaşması neticesinde Ekim ayı sonunda Akçalar fabrikasında otobüs üretim hazırlıklarına başlayan Karsan, Ocak 2011’de  ilk üretimini hattan indirmiş ve ardından ilk toplu sevkiyatını  Roma’da toplu ulaşımda hizmet vermek üzere İtalya’ya gerçekleştirmiştir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaya Geçitlerinin Belirgin Hale GetirildiÖnceki Haber

Yaya Geçitlerinin Belirgin Hale Getirild...

CEVA Demiryolu Taşımacılığına Da Girmeyi PlanlıyorSonraki Haber

CEVA Demiryolu Taşımacılığına Da Girmeyi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar