İstanbul
DOLAR32.6039
EURO34.7971
ALTIN2488.0

Karsan Jest Engelsiz Yaşam Fuarı’nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karsan Jest Engelsiz Yaşam Fuarı’nda
Abone ol
Karsan, engelsiz toplu taşımacılık yaklaşımıyla piyasaya sunduğu minibüsü JEST’i Engelsiz Yaşam Fuarı’nda (EYAF) sergiledi.

“Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonuyla 5 metreden 18 metreye uzanan, tamamı alçak tabanlı ve engelsiz erişime uygun geniş ürün gamına sahip olan Karsan, engel tanımayan minibüsü JEST’i EYAF Fuarı’nda sergiledi. 5 – 8 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleştirilen ve engelleri ortadan kaldırmak için üretilen birbirinden farklı proje, hizmet ve ürünlerin sergilendiği fuarda yer alan Karsan JEST ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Bizzat engelli vatandaşlar tarafından test edilen JEST, engelsiz erişim özelliği ile büyük beğeni topladı.

Toplu taşımacılık sistemlerindeki ihtiyaçlar ve değişimler takip edilerek Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından geliştirilen JEST, herkese modern toplu ulaşım sağlarken, engelli, hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin hayatın içinde tüm bireylerle eşit şartlarda yer almalarını amaçlıyor. "Engelsiz Erişim" için yürürlükte bulunan yasa ve yönetmeliklere uygun olarak tasarlanan JEST, etkin ve verimli bir toplu taşıma aracından beklenen tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Sadece ortopedik değil, görme engelliler için de engelsiz erişim sunan Karsan JEST, gelişmiş rampa sistemi, indi-bindi hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, alçak tabanı, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave birçok özelliği ile engellilere konforlu ulaşım olanağı sağlarken, opsiyonel olarak sunulan araç içi kablosuz internet bağlantısıyla da rakiplerinden farklılaşıyor.

Geliştirdiği ürünlerle herkese eşit ulaşım imkanı sunmayı hedefleyen Karsan’ın, Kasım ayında tanıtımını gerçekleştirdiği kendi markasına sahip yeni ürün ailesinin üyeleri, Concept V1 taxi ve binek modelleri ve Akçalar fabrikasında üretmekte olduğu BredaMenarinibus marka otobüsleri de engelsiz erişime uygun olarak tasarlanıp üretiliyor. Ürettiği otobüsleri İstanbul, Roma, ve Bolonya’da hizmete sunan Karsan toplu ulaşımda engelsiz erişimin liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kış Lastiği” Uygulaması KanunlaştıÖnceki Haber

“Kış Lastiği” Uygulaması Kanunlaştı

‘Islak Zemin’de Güvenlik Michelin’den SorulurSonraki Haber

‘Islak Zemin’de Güvenlik Michelin’den So...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar