İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Karsan Concept V1’e Ödül!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karsan Concept V1’e Ödül!
Abone ol
Londra’da iki ayrı organizasyonda Concept V1’i sergileyen Karsan, ulaşımda erişebilirliği kolaylaştırmayı amaçlayan taksi ve binek araç platformu ile “2013 Global Product Differentiation Excellence Award”/ “2013 Global Ürün Farklılaştırma Mükemmellik Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Karsan, bu yıl 20 Haziran tarihinde Frost & Sullivan’ın Londra’da düzenlediği “Urban Mobility 3.0” organizasyonu kapsamında Concept V1 aracının Elektrikli Londra Taksi konfigürasyonunu Siemens Crystal Binası önünde sergiledi. Frost & Sullivan tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen organizasyon kapsamında Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından tasarlanan Concept V1’e “2013 Global Product Differentiation Excelllence Ödülü” verildi.

London Crowne Plaza’da düzenlenen ”Ödül Töreni”ne Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Başkan Vekili Claude Nahum ve Murahhas Aza Jan Nahum katılım gösterdi. Karsan adına ödülü alan Murahhas Aza Jan Nahum F&S tarafından verilen bu prestijli ödülün Karsan açısından çok büyük bir onur olduğunu söyledi. Nahum; “Ödülün verilmesindeki en önemli nedenlerden biri kentsel ulaşımın herkes için erişilir olması adına verdiğimiz uğraşlardır. Düşük karbon ayak izi ve kapsamlı ulaşım geleceğin mega kentlerinin ihtiyaçlarını şekillendiren kentsel ulaşımın iki önemli özelliği. Bu eğilimler bize aracımızın platform özelliklerini şekillendirmemizde yardımcı oldu. Geliştirme çalışmalarına devam ettiğimiz Concept V1 platformu ile herkese eşit ulaşım hakkı tanımayı amaçlıyoruz.”

Concept V1; yaşlılar, tekerlekli sandalyeye bağlı olanlar, aşırı kilolu insanlar, hamile kadınlar, çok çocuklu aileler, yolculuğa çıkarken yanına çok fazla eşya veya eğlence-spor ekipmanı alanlar, kısacası geleneksel bir araçla seyahat edemeyecek durumda olan herkes için, özel araçla seyahat etme zorluğunu eve bağlı kalmak için bir neden olmaktan çıkarmayı amaçlayan, herkesi kucaklayan bir araç. Engelli erişimine uygun çift taraflı açılan otomatik rampalarıyla, tekerlekli sandalye ile birlikte beş kişinin rahatlıkla oturumuna imkan veren ferah ve geniş iç tasarımıyla, başta elektrik olmak üzere farklı motor alternatiflerine imkan veren yapısıyla, iletişim çağına uygun gelişmiş bilgi-eğlence sistemleriyle, geniş görüş açısı sağlayan komple cam tavanıyla ve ikonik tasarımıyla Concept V1 geleceğin otomobili.Sadece yolcu değil, tüm gününü aynı koltukta geçiren sürücüler için tasarlanmış özel bir araç.

F&S ödül komitesi, rakip otomobil firmalarını da değerlendirerek verdiği bu ödülle ilgili olarak Concept V1’in geleceğin toplu taşıma sistemleri için çok yenilikçi bir araç olduğunu belirtti.

Karsan, iki gün süren Frost & Sullivan organizasyonları öncesinde de aracını Londra’nın en çok ziyaret edilen açık hava otomobil fuarı “London Motor Expo 2013”te sergiledi. Her yıl 400 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edilen London Motor Expo’nun gerçekleştiği 10 – 16 Haziran tarihlerinde Canary Wharf’ta yer alan standında Karsan, üzerinde “Future London Taxi”/ “Geleceğin Londra Taksisi” yazan Concept V1 aracıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

2015 yılından itibaren Londra’daki taksilerin elektrikli motora sahip olmasının beklenmesine cevaben, sıfır emisyona sahip son jenerasyon elektrik motorlu bir araç olarak geliştirilen Concept V1, her türlü AC güç şebekesinde hızlı şarj olabilen, Renault tarafından temin edilmiş ileri teknoloji elektrikli motor grubuna sahip bir araç.

Concept V1 aynı zamanda Londra taksilerinde aranan 8 metre içinde dönebilme şartına uygun ve arka tekerleri de bu çapta dönebilecek şekilde tasarlanmış bir araç.

İkonik panaromik cam tavanı yolcuların dışarıyla olan bağlantılarını sağlarken, geniş iç hacminin de etkisiyle yolculara keyifli bir yolculuk fırsatı sunuyor. Concept V1 vatandaşların günlük hayatının bir parçası olmayı amaçlıyor. Aracın; eğlence sistemleri, ödeme seçenekleri, konum bazlı harita, navigasyon ve bilgi sistemleri gibi yolcuların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere GPS ve internet bağlantısıyla donatılması planlanıyor. Bu benzersiz “bilgi-eğlence” sistemlerini kullanan yolcuların yine araç içinde bulunan şarj üniteleri sayesinde seyirlerini kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmeleri planlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Belediyesinden Tiyatro EtkinliğiÖnceki Haber

Ardahan Belediyesinden Tiyatro Etkinliği

Konya Doğalgazlı 100 Otobüse KavuşuyorSonraki Haber

Konya Doğalgazlı 100 Otobüse Kavuşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar