darussafaka
İstanbul
DOLAR32.337
EURO35.1352
ALTIN2307.3

KARSAN, BURSA’NIN EN ÇEVRECİ TESİSİ SEÇİLDİ!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARSAN, BURSA’NIN EN ÇEVRECİ TESİSİ SEÇİLDİ!
Abone ol
BOSİAD’ın bu yıl ikincisini düzenlediği “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması” kapsamında Karsan, 52 firma içinden seçilerek ödül almaya hak kazandı.

Türk otomotiv sanayinde 50’inci yılını kutlayan Karsan, Hasanağa fabrikasıyla Bursa’nın en çevreci tesisi ödülünü aldı. Bursa Valiliği’nin desteğiyle Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’ kapsamında Karsan, 52 firma içinden seçilerek ödül almaya hak kazandı. Ödül töreni; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Vali Vekili İbrahim Avcı’nın katılımıyla 1 Haziran 2016, Çarşamba günü Bursa Hilton’da düzenlendi. Törende Karsan’ı Mühendislik ve Teknoloji Müdürü Tayyar Tuğutlu temsil etti.

Yarışma; OSB bünyesindeki firmaların hem mevzuat gereği, hem de gönüllü olarak yaptıkları çalışmaları duyurmaları ve çevreye katkılarını beyan ederek bu konuda bir farkındalık yaratmaları amacıyla düzenlendi. Bursa’daki OSB’lerin tamamının katılabileceği bu yarışmayla; çevre altyapısını kurmuş, üretim ve hizmet faaliyetlerinde hem mevzuat hem de uygulamada gerçek bir çevreci yaklaşım sergileyen sanayi tesisleri arasından en duyarlı olanların seçilmesi amaçlandı. ‘Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’ kapsamında üç ayrı kategoriden oluşan yarışmaya; Bursa genelinde toplam 52 firma katılım gösterdi ve sadece yedi firma değerlendirme komisyonu tarafından saha ziyaretine değer görüldü.

Toplamda yedi temiz üretim uygulama örneği sunan Karsan’ın, bu uygulamalar içerisinden TNV (boyahane enerji geri kazanım sistemi) ve atık mastik geri kullanım uygulamaları komisyon tarafından öncelikli olarak değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde Karsan, Kategori-1 ‘Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler’ kapsamında ödüle layık bulundu. Plaketin yanısıra ödül alan üç firma, mini elektrikli araç ve bir yıl boyunca tesislerinde yer alacak ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi’ flamasının da sahibi oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Karsan CEO’su Murat Selek; “Bugün Karsan, üretim kalitesiyle, gücü dünya devleri tarafından kabul görmüş, Türk otomotiv sanayiinin en köklü firmalarından biri konumunda. İnovasyon, teknoloji ve çevre odaklı yaklaşımımız doğrultusunda geliştirdiğimiz araçlarımızla her zaman sektörde fark yaratmayı amaç edindik. Bursa’nın en çevreci tesisi seçilmiş olmamız bizler için büyük bir gurur kaynağı. Çevre dostu tesisimiz ile her zaman daha iyi bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz”.

Karsan ‘Sınırsız Ulaştırma Çözümleri’ vizyonu doğrultusunda 6 metreden 18 metreye uzanan geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretiyor. Bursa’nın en çevreci tesisi ödülünü alan; 90 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 200 bin metrekarelik Hasanağa fabrikası tek vardiyada yılda 18.200 adet araç üretme kapasitesine sahip. Bugün Karsan markalı toplu taşıma ailesinin JEST, ATAK ve STAR’dan oluşan tüm üyeleri Hasanağa fabrikasında üretiliyor. 12m ve 18m Menarini marka otobüsler de IIA (Industria Italiana Autobus/ İtalyan Otobüs Endüstrisi) lisansıyla üretiliyor. 2015 Nisan ayından itibaren de aynı fabrikada Hyundai H350 serisi araçların (panelvan, minibüs ve kamyonet) seri üretimi gerçekleştiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMSA YAZ KAMPANYASI’NIN STARTINI VERDİÖnceki Haber

TEMSA YAZ KAMPANYASI’NIN STARTINI VERDİ

SHELL RIMULA, 4000 SÜRÜCÜYLE BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

SHELL RIMULA, 4000 SÜRÜCÜYLE BİR ARAYA G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar