darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

Karayolları Arazisinin Devri Afyon’a

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karayolları Arazisinin Devri Afyon’a
Abone ol
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bakan Veysel Eroğlu'nun ziyareti sırasında Afyonkarahisar'ın gelişimi ve güzelleşmesi açısından büyük önem arz eden Karayolları arazisi konusunda açıklamalarda bulundu.

Karayolları arazisinin 25 bin metrekarelik bölümünün Afyonkarahisar Belediyesi'ne devrinin yapıldığını açıklayan Başkan Çoban, tamamen yeşil alan olarak kullanılacak arazi sayesinde Afyonkarahisar'ın nefes alacağını söyledi.

PROTOKOL İMZALANDI

Arazinin Belediyemize devredilmesi hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban; bu konuda Bakan Eroğlu'nun büyük çaba gösterdiğini ifade etti. Başkan Çoban konuşmasını şöyle başladı; "Sayın Bakanım; sizinde bildiğiniz üzere Türkiye'de kurumlar, yerlerini vermekte sıkıntılı davranırlar. Hele hele bu yer; merkezi bir yerde ise, çok değerli bir yer ise kesinlikle bunu vermek istemezler. Sizin çok büyük desteklerinizle, ısrarınızla Karayolları arazisinin 25 bin metrekarelik bölümü tamamen Belediyemize devri yapıldı. Protokol imzalandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Ulaştırma Bakanlığından onayları yapıldı. Karayolları burada 12 bin 716 metrekarelik bir alanda kalacak, etrafındaki 25 bin metrekarelik alan ise tamamen yeşil alan olarak yapılmak üzere Belediyemize devri gerçekleşti" dedi.

EN BÜYÜK PARKIMIZ 5 BİN METREKARE

Bu bölge sayesinde Afyonkarahisar'ın nefes alacağını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, "Burası şehrimizin nefes alacağı, bol ağaçlı, yürüyüş yolları bulunan, 7'den 70'e herkesin vakit geçirebileceği bir mekan haline gelecek. Afyonkarahisar merkezde şu ana kadar ki en büyük parkımız Yeşil Camii'nin yanında bulunan Yeşil Park, 5 bin metrekare civarında. Belediyemizin emlak değerlerine göre bize verilen arazinin değeri 30 milyon lira. Zatıâliniz olmasaydı, biz buradan değil; 25 bin metrekare, 2 bin 500 metrekare yer almamız mümkün değildi. Ulaştırma Bakanımızla olan samimiyetiniz, hukukunuz, sayesinde buraya güzel bir park yapacağız" dedi.

Bu yıl içerisinde yada en geç Nisan ayından itibaren çalışmalara başlanacağını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; "Protokolümüze göre Karayolları taşınmadan biz buraya girmeyecektik, ancak sağ olsunlar Bölge Müdürümüz ve Şefimiz Yalçın Bey, çok büyük ilgi gösterdiler ve bir iki binayı yapmamız halinde, hemen taşınabileceklerini söylediler. Çok büyük ihtimalle bu yıl içerisinde yâda en geç Nisan ayında çalışmalara başlamayı arzu ediyoruz. " dedi.

Bugün birçok ilde olmayan büyük bir ağaç dikme makinası için ihaleye çıktıklarını açıklayan Başkan Burhanettin  Çoban, iki ay içerisinde bu makinayı Belediyemize kazandıracaklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Otobüsü Şoförlerine SeminerÖnceki Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Seminer

Shell Eco-Marathon’da Bir Türk TakmıSonraki Haber

Shell Eco-Marathon’da Bir Türk Takmı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar