darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3359
EURO35.1354
ALTIN2301.7

Karaman-Mersin Demiryolu Hattı 2014 Yatırım Programında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaman-Mersin Demiryolu Hattı 2014 Yatırım Programında
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduktan sonra memleketi Karaman’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Lütfi Elvan, Karaman-Mersin Demiryolu Hattı projesinin 2014 yatırım programına alındığını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Elvan, Vali Murat Koca’dan brifing aldı. Bakan Elvan’ı Valilik ziyaretinde Garnizon Komutanı J.Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Suat Sonay, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri karşıladı.

Bakan Elvan, Valilik ziyaretinin ardından belediye tarafından restore edilmesi ile “Karaman Belediye Başkanlığı Temsili Makamı” olarak kullanılmaya başlanan tarihi Taş Bina’ya geçti. Bakan Elvan, Karaman Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle buluştu. Daha sonra Polis Evi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Elvan, hemşehrilerine çifte müjde verdi. 

Elvan, Konya-Karaman Demiryolu Hattı’nın duble olacağını, Karaman’ı Mersin’e bağlayacak yeni demiryolu hattının da 20014 yatırım programına alındığını açıkladı. Bakan Elvan, “Konya-Karaman demiryolunun çift hatlı hale gelecek. Bu hatta hızlı trenlerimiz saatte 200 km hız yapabilecek. Karamanlı sanayiciye denize açılma imkanı sunacak Karaman-Mersin Demiryolu Hattı 2014 yatırım programına alındı. Ayrıca, lojistik merkez için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kısa sürede sanayicimize önemli avantajlar sağlayacak lojistik merkezini de hizmete açacağız. Bu yatırımlar, Karaman’ın gelişimi açısından çok önemli. Karaman’ın ihracatı 300 milyon doları aşıyor. Tüm bu yatırımlarla ihracatımızı 1 milyar dolara çıkaracağız.” dedi.

Elvan, konuşmasının devamında, “Karayolları projelerimiz devam ediyor. Konya Karaman karayolunun da standardı yükseltilecek. Aşağı yukarı 53 km’lik bir kısmı kaldı. Sıcak kaliteli asfalt yapımı ile kalan bölümü de 2014 yılı içerisinde bitireceğiz. Yani Karaman’ın bir geçiş merkezi olması yönünde çalışmalara ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Murat Koca, Bakanlık Müsteşarı Habip Soluk, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve protokol üyeleriyle birlikte Karaman – Mersin karayolunda ulaşım alanında önemli bir nokta olan Sertavul geçidinde, yapılması düşünülen projelerle ilgili yerinde incelemede bulundu. 

Bakan Lütfi Elvan, Vali Murat Koca ve beraberindekiler daha sonra yeni yapılan ve hizmet vermeye başlayan Karaman Devlet Hastanesine geçtiler. Ziyaret esnasında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Nuriye Ulu ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Kerim Şerbetçi heyete eşlik ederek bilgilendirmede bulundu. Burada yeni doğan ünitesindeki bebeklerin olduğu bölümü de ziyaret ederek onlara altın hediye eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan, hastane hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra Karaman Valiliğinde daire müdürleriyle bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bisikletliler Derneği’nden İETT’ye ÖdülÖnceki Haber

Bisikletliler Derneği’nden İETT’ye Ödül

Otobüsçüye Özel Sigorta HattıSonraki Haber

Otobüsçüye Özel Sigorta Hattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar