İstanbul
DOLAR32.5614
EURO34.9376
ALTIN2430.4

“Kamyoncumuzun Sesini Duyun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kamyoncumuzun Sesini Duyun”
Abone ol
Apaydın “Çabuk bozulan yaş meyve ve sebze taşıyan araçlara öncelik tanınmalı sebze ve meyvelerin araçta beklemesi üreticiyi zarara sokar.Fazla bekleyen sebze ve meyve hem ekonomiye hem sağlığımıza zararlı”

-İstanbul’ataze sebze ve meyve taşıyan Antalya bölgesindeki kamyoncu esnafının  Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden belirli saatlerde geçiş yasağı nedeniyle mağdur olduğunu belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Çözüm taleplerimizi defalarca iletmemize rağmen bir türlü çözüme ulaşılmadı. Bu nedenle kamyoncu esnafımız demokratik haklarını kullanmak istiyor. Kamyoncu esnafının amacı üreticiyi, tüketiciyi veya tüccarı mağdur etmek değildir. Bunca yapılan mazot zamlarına rağmen amaçları zam istemek değildir. Sadece taşıdığı sebze ve meyveyi taze ve sağlıklı olarak yerine teslim etmektir” dedi.

“GEÇİŞ YASAĞI KALKMALI”

İstanbul’a mal getiren ağır tonajlı araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayanİstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME kararının değiştirilmesi için taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Köprü başında beklemeler esnafımızı perişan ediyor. Sebzeler tazeliğini yitiriyor. Saat 10’dan sonra hep birlikte Hal’e yanaştığımızda bu sefer Hal ve çevresinde park etmede ve mal indirmede yoğun bir şekilde sıkıntı yaşanmaktadır. Bir gün geciktiğinde ise taze sebze ve meyve nefasetini kaybetmeye başlamaktadır. Oluşan zarar da kamyoncunun alacağından kesilmektedir. Üreticinin, tüketicinin, nakliyeci esnafının zarar görmemesi için yaş sebze ve meyve, balık ve et gibi çabuk bozulan ürünleri taşıyan kamyoncularımıza öncelik tanınarak, kısıtlama olmaksızın yükünü Hal’e indirmesine imkan tanınmalıdır” diye konuştu.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN”

UygulamanınTürkiye genelindeki tüm yurtiçi taşıma yapan firmalar ile birlikte üretici ve tüketicileri de mağdur ettiğini söyleyen Fevzi Apaydın, “Zaten zor kazanan ve ayakta durma mücadelesi veren kamyoncu esnafımız doğru yaptığı işten dolayı zarar görmektedir. Yetkililerimizin sesimizi duyarak sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul 2013 Raylı Sistem RaporuÖnceki Haber

İstanbul 2013 Raylı Sistem Raporu

Özhaseki Ulaşım Planını AçıkladıSonraki Haber

Özhaseki Ulaşım Planını Açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar