İstanbul
DOLAR32.5487
EURO34.9292
ALTIN2432.8

İzmir’in 150 Yeni Otobüsü BMC

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir’in 150 Yeni Otobüsü BMC
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 150 yeni otobüs ihalesini kazanan BMC ile...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 150 yeni otobüs ihalesini kazanan BMC ile protokol imzaladı. Otobüs filosunun yüzde 95 oranında yenileneceğini müjdeleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasında tutuklu bürokratlarına seslenerek, "Onlara en az kendimiz kadar inandığımız haberini göndermek istiyorum. Özgürlüklerine kavuştukları gün hep birlikte yeniden doğacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından, yerli sermaye ve işgücü ile üretim yapan BMC firmasından 150 adet solo otobüs alımı için protokol imzalandı. ESHOT'un Gediz'deki atölyesinde düzenlenen imza törenine ilgi çok büyüktü.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, otobüsleri yenileyerek İzmirliler'e daha konforlu ve rahat ulaşım sağlamayı hedeflediklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan son operasyon sonucu tutuklanan ESHOT yöneticilerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Şu anda ESHOT'ta uzun yıllar genel müdürlüğümüzü yapan Zeliha Gül Şener arkadaşımız ve bir dönem İZBETON şirketimizde çok başarılı çalışmalar yapan ESHOT Genel Müdür Yardımcımız Tufan Eker tutuklu bulunuyor. Onların yaptığı çalışmalara sonsuz teşekkür ediyorum ve buradan hem onlara hem de diğer tutuklu tüm arkadaşlarımıza hepimizin selam ve sevgilerini iletiyorum. Onlara en az kendimiz kadar inandığımız haberini göndermek istiyorum. Umuyorum, diliyorum ve istiyorum ki, İzmirli hemşehrilerimiz, tüm İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çetenin, suç örgütünün olmadığını biliyorlar. Onların özgürlüklerine kavuştukları gün biz hep birlikte yeniden doğacağız. O günleri en kısa zamanda görmek umut ve dileğiyle" şeklinde konuştu.

"İzmirli Firmanın Kazanmasından Mutluyum"

Başkanlığı döneminde otobüs filosunun yarısının yenilendiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "150 otobüsün ihalesini yaptık. İzmir'in firması BMC şirketi aldı. Biz de kentli olarak, kentin parasını kullanan belediye olarak paranın İzmir'de, İzmirli bir firmada kalmasından dolayı büyük onur ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte, ESHOT 100 körüklü ve 200 solo otobüs daha alacak. İZULAŞ da 2013'te 100'e yakın midibüs alacak. Filomuzu yüzde 95'ler civarında yenilmiş olacağız" diye konuştu.

Konuşmasında ESHOT şoförlerine çağrıda da bulunan Başkan Kocaoğlu, işe yeni başlayan 300'e yakın personel olduğuna değinerek çalışanlardan "özveri" ve "dikkat" istedi. Başkan Kocaoğlu, "Umuyorum, hep beraber özverili çalışmalar gerçekleşir, işimizi düzgün yaparız. Özellikle hat şoförleri can taşıyor ve zinde olmaları gerekiyor. Sadece bir tek yüce borcumuz var; o da İzmirli hemşehrilerimize olan hizmet borcumuz. Hep beraber hemşehrilerimize layık olmak için çalışmalı ve 'Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyorum' demenin onurunu – gururunu yaşamalıyız. Vatandaşa verdiğimiz hizmetin kalitesiyle, gururumuz onurumuz paralel olarak artacaktır" dedi.

Ulaşım Sübvansiyonu
Konuşmasında ulaşımı sübvanse ettiklerini ve bunu devam ettirmek durumunda olduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşım araçlarını sabit gelirli vatandaşların kullandığını hatırlatarak, "Ulaşımı sübvanse ederek dolaylı yoldan da olsa, sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirine bir katkıda bulunuyoruz. Asgari ücret 600 liralar civarında olduğu sürece bunu sürdürmek durumundayız. Bir gün asgari ücret çok daha yüksek rakamlara ulaşır, vatandaşlarımız bunu karşılayabilecek duruma gelirse eğer, o zaman otobüs hizmetinin özelleştirilmesinde bir mahsur yok. Ama şu an için, belediye olarak ulaşımı desteklemek zorundayız" diye konuştu.

Kent Kart uygulamasına geçiş ve "Ulaşımda 90 dakika" ile entegrasyonu sağladıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, ileride yeni açılacak metro hatları ile tramvay hatlarının da ulaşım entegrasyonu kapsamına alınacağını ifade etti.

BMC Genel Müdür Baş Yardımcısı Turgut Cankılıç da konuşmasında, imzaladıkları 17.5 milyon EURO'luk alım sözleşmesinin kendilerine güç katacağını vurgulayarak dünyanın her yerinde BMC marka otobüslerin hizmet vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Engelliler ve Yaşlılar da Düşünüldü
Otobüs alım sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, BMC Genel Müdür Baş Yardımcısı Turgut Cankılıç, BMC Satış ve Pazarlama Bölüm Yöneticisi Togan Yazıcıoğlu tarafından imzalandı. İzmir'in toplu ulaşım filosuna katılacak BMC Procity marka 12 metrelik otobüsler, dizel motorlu, alçak tabanlı ve otomatik şanzımanlı olarak üretilecek. Engellilerin ve yaşlıların binişlerini kolaylaştıracak şekilde duraklarda sağa yatma özelliğine sahip otobüslerde, engelli rampası da bulunacak. İzmir'in yeni otobüslerinin en önemli özelliklerinden birisi de, engebeli ve bozuk zeminde ilerlerken bile yolcuların sarsılmasını engelleyecek ve konforu artıracak bağımsız süspansiyonlara sahip olması.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2004 - 2010 yılları arasında 692 adet, İZULAŞ Genel Müdürlüğü ise 71 adet olmak üzere toplam 763 adet yeni otobüs alarak ulaşımda konforu artırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT Eğitimleri GelişiyorÖnceki Haber

İETT Eğitimleri Gelişiyor

Eskişehir Halk Otobüsçülerine Yenilikler TanıtıldıSonraki Haber

Eskişehir Halk Otobüsçülerine Yenilikler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar