İstanbul
DOLAR32.4599
EURO34.8333
ALTIN2477.6

İzmir`e Yeni Yol Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir`e Yeni Yol Müjdesi
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e yeni bir yol daha kazandırıyor. Hatay- Karabağlar arasındaki mesafeyi 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yol, yüzde 90 oranında tamamlandı. Projenin maliyeti 50 milyon TL.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yolun yapım çalışmalarında sona yaklaştı. Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 3 kilometre kısaltarak 4.5 kilometreye indiren yeni güzergahtaki yapım çalışmaları yüzde 90 oranında bitti. İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayarak bölge trafiğinde büyük rahatlık sağlayacak yeni güzergahın Eskiizmir Caddesi ile İhsan Alyanak Bulvarı kısmındaki alt yapı ile yol düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile kestirme yol hizmet vermeye başlayacak.

Kente kazandırılan bu büyük yatırımın maliyeti, 30 milyon 851 bin TL’si kamulaştırma bedeli, 15 milyon 831 bin TL’si yapım gideri ve 3 milyon 200 bin TL’si asfaltlama olmak üzere 49.9 milyon TL’yi buluyor. Hızlı tempoda süren projenin Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor. 

Alt geçit de yapıldı
Bölgede ayrıca, eğim ve kot farkı nedeniyle bölünmüş yol olarak yapılan 4549 Sokak üzerindeki cami, sağlık ocağı ve okulun bulunduğu noktada vatandaşların karşıdan karşıya geçişini sağlamak için yaya alt geçidi yapıldı.

Yeni kestirme yol
İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılan yeni bağlantı yolu, İnönü ile Yeşillik Caddesi’ni birbirine bağlayarak bölgede büyük rahatlık sağlayacak. 

Trafiğe soluk aldıracak ekspres güzergah için kısım kısım yeni imar yolları açan, gerekli noktalarda ise toplam 2 kilometre uzunluğunda değişken yüksekliklerde istinat duvarı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 noktada kavşak, 10 noktada da sinyalizasyon oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, mvcut kavşaklarda düzenleme yaptı. Havai hatlar yer altına alındı. 4549 Sokak’ta yaya alt geçidi yapıldı. Bölgedeki tretuvar düzenlemesiyle birlikte yeşil alan düzenlemeleri ve ışıklandırmanın da gerçekleştirileceği bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapımını da tamamladı.

Büyükşehir’in yaptığı yollar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Doğançay- Bayraklı yolu, Evka5- Egekent bağlantı yolu, Evka 2-Egekent bağlantı yolu, Altındağ-Buca arası Toros Çamkule bağlantı yolu, Uzundere toplu konutları yolu, Otoban-Çiğli bağlantı yolu, Bülent Ecevit Bulvarı, Ahmet Piriştina Bulvarı, (Narbel yolu) Erdal İnönü Caddesi, Bostanlı-Şemikler-Girne bağlantı yolu, Koyundere-Ulukent-Harmandalı bağlantı yolu, Karşıyaka Dudayev Bulvarı-Mavişehir Toki Konutları yolu ile Ayakkabıcılar Sitesi-Kemalpaşa Caddesi bağlantı yolunu tamamlayarak hizmete aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Servis Araçlarının Park Sorunu ÇözüldüÖnceki Haber

Servis Araçlarının Park Sorunu Çözüldü

Kadir Topbaş Yeniden Dünya BaşkanıSonraki Haber

Kadir Topbaş Yeniden Dünya Başkanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar