darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

İzmir’e Yeni Bir Bulvar Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir’e Yeni Bir Bulvar Daha
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 47 milyon TL’yi aşan maliyetle İnönü ve Yeşillik Caddesi arasında yürüttüğü 4,5 kilometrelik “ekspres” güzergah yapımını yılbaşına kadar tamamlamayı planlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yolun yapım çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 3 kilometre kısaltarak 4.5 kilometreye indirecek yeni güzergahtaki yapım çalışmaları yüzde 70 noktasına geldi. İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayarak bölge trafiği için devrim yaratacak olan yeni güzergahın istinad duvarları tamamlanmak üzere. 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yarısından fazlası tamamlandı. Güzergahın Dostluk Bulvarı bölümünde ilk kısım kaldırım, alt yapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Kente kazandırılan bu büyük yatırımın maliyeti; 30 milyon 851 bin TL’si kamulaştırma bedeli, 13 milyon 251 bin TL’si yapım gideri ve 3 milyon 200 bin TL’si asfaltlama olmak üzere 47 milyon TL’yi aşıyor. Hızlı tempoda süren projenin Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Güvenli Geçiş Sağlanacak

Bölgede ayrıca, eğim ve kot farkı nedeniyle bölünmüş yol olarak yapılan 4549 Sokak üzerindeki cami, sağlık ocağı ve okulun bulunduğu noktada vatandaşların karşıdan karşıya geçişini sağlamak için proje çalışmaları sürüyor.

3 Kilometre Kısalacak

İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılacak yeni bağlantı yolu, İnönü ile Yeşillik Caddesi’ni birbirine bağlayarak bölgede büyük rahatlık sağlayacak.

Ekspres güzergahın oluşturulması için kısım kısım yeni imar yolları açılıyor, gerekli olan noktalarda toplam 1360 metre uzunluğunda değişken yüksekliklerde istinat duvarı yapılıyor. Trafiğin rahat akması için gerekli olan 8 noktada kavşak, 10 noktada ise sinyalizasyon oluşturulacak. Mevcut kavşaklarda düzenleme yapılacak. Tretuvar düzenlemesi ile birlikte yeşil alan düzenlemeleri ile ışıklandırma gerçekleştirilecek; havai hatları yer altına alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapımını da gerçekleştiriyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkent’te 12 Bin Kilometrelik Yol ÇizgisiÖnceki Haber

Başkent’te 12 Bin Kilometrelik Yol Çizgi...

Raylı Sistem Güzergahı UzuyorSonraki Haber

Raylı Sistem Güzergahı Uzuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar