darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

İzmir`de Öğretmen Ve Öğrenci Olmak Ayrıcalıktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir`de Öğretmen Ve Öğrenci Olmak Ayrıcalıktır
Abone ol
Kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartlarına vize işlemlerini “ücretsiz” olarak yapan öğretmen ve öğrenciler, bu yıl son kez vize işlemi yapıp 4 yıl vizeli kartlarını kullanabilecekler.

Diğer şehirlerde paralı olan vize işlemini, İzmir’de ücretsiz ve 5 farklı noktada yapacak olan öğretmen ve öğrencilerden hiçbir belge istenmeyecek ve yapılan vize 4 yıl geçerli olacaktır. İzmir dışındaki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerden yeni tarihli öğrenci belgesi veya yeni tarihli üniversite kimlik kartının fotokopisi istenecektir.

Bu yıl son kez vize işlemi yapılıyor

ESHOT Genel Müdürlüğü, YÖK, Üniversiteler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda İzmir’deki okullarda okuyan öğrencilerin, öğrenim durumlarına ulaşabilecek olup her şeyi elektronik ortamda sistem üzerinden yaparak öğretmen ve öğrencilerin vize işlemlerini kolaylaştıracaktır. Her sene yenilenen kart vizeleri artık 4 yıl geçerli olacak ve öğretmen ve öğrencilerden her hangi bir vize yenileme müracaatı istenmeyecektir. İzmir’deki okullar ilişiği kesilen öğrenciyi ESHOT’a bildirim yapmadan,  ESHOT oluşturulan bilgi paylaşım ağı ile bunu sistemden tespit edip kartları kapatacaktır.

Türkiye’de ilk kez İzmir’de

1 yıldan 4 yıla çıkarılan vize geçerlilik süresini,  bir öğrencinin ilkokuldan başlayıp, üniversiteyi bitirinceye kadar sürdürmenin mümkün olduğu ancak Milli Eğitim sisteminde ilköğretimin 4 yıl olması sebebiyle 4 yıl olarak belirlendiği geçerlilik süresi şuanda Türkiye’de ilk kez yapılmaktadır.  Öğretmen ve öğrenciler 4 yıl boyunca vize işlemine gelmeyecek, yapılan vize 4 yılı kapsayacak şekilde olacaktır.


Kartlar 2004’den buyana aynı satış fiyatında

2004 yılında tespit edilen öğrenci kartının 10 TL ve öğretmen kartının 20 TL olan satış fiyatlarında hiçbir değişikliğe gidilmemiştir.

Kullanmakta olduğunuz öğrenci ve öğretmen kartlarına 23.09.2013 tarihinden 31.10.2013 tarihine kadar vize yapılacaktır.

Vize yapılmayan kartlar 01.11.2013 tarihinde kullanıma kapatılacaktır.

Vize Yapılan Noktalar

- Konak Katlı Otopark Altı Belediye Pasajı

- Karşıyaka Vapur İskelesi

- Bornova Metro İstasyonu

- Fahrettin Altay Aktarma İstasyonu



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu Taşımada Akıllı Kart DönemiÖnceki Haber

Toplu Taşımada Akıllı Kart Dönemi

İnternet Üzerinden İnteraktif Eğitim PlatformuSonraki Haber

İnternet Üzerinden İnteraktif Eğitim Pla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar