İstanbul
DOLAR32.5786
EURO34.895
ALTIN2438.2

İstanbulkart’a “En Verimli Proje Ödülü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbulkart’a “En Verimli Proje Ödülü”
Abone ol
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2014 Verimlilik Proje Ödülleri’nde İstanbulkart, Kamu kategorisinde birincilik ödülü aldı

ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen Verimlilik Haftası açılışı ve Verimlilik Projeleri ödül törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik, İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ile Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, verimliliğin sadece sanayiyi ve ekonomiyi değil, hayatın her alanını, 77 milyon vatandaşın her birini ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ifade etti. Etkinlik ve verimliliğin, insan kaynağının, entelektüel kapasitenin, Ar-Ge harcamalarının, nicelik ve niteliğin senkronize şekilde artırılması gerektiğine dikkati çeken Işık, “İş yapma tarzımızı ve rekabet algımızın kültürel temellerini de sürekli gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz. Rekabet gücünü, mevcut pazar payıyla tanımlamak yerine, sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak üretim faktörlerinin tümünü kapsayan verimlilik düzeyi olarak görmeliyiz” dedi.

2023 yılında Türkiye'nin yıllık büyümesinde Toplam Faktör Verimliliğinin payının en az yüzde 30 olmasını hedeflediklerini anlatan Işık, üretim odaklı ekonomilerin sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirebilmeleri için mutlak olarak verimlilik artışı sağlamaları gerektiğini söyledi. Verimlilik düzeyinin, büyümenin önemli parametrelerinden birisi olduğunu belirten Işık, Türkiye'nin verimlilik artış hızında çok iyi bir düzeyde olduğunu söyledi. Verimlilik artışının hızlı olmasının, istenilen düzeyde olunduğu anlamına gelmediğini anlatan Işık, “Mesela OECD ve AB ülkeleriyle karşılaştırdığımızda, Türkiye'de işgücü verimliliği bu ülke ortalamalarının yaklaşık yüzde 60'ı düzeyinde” diye konuştu.

Ücret Yönetimi ve Elektronikkart Online İşlem Merkezi  Projesi

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ödül töreninde 22 işletme ve 4 kamu kuruluşuna, 2014 Verimlilik Proje Ödülleri verildi. İstanbulkart, “Ücret Yönetimi ve Elektronikkart Online İşlem Merkezi  Projesi” ile en verimli proje ödülünde birinciliğe layık görüldü. İETT’nin ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genel Müdür Mümin Kahveci’ye takdim etti.

İstanbul’da başarılı ve verimli uygulamalar ile toplu taşımada kullanım oranları yüzde 94’e kadar çıkan İstanbulkart, bağımsız denetçiler tarafından yapılan değerlendirme sonrasında birincilik ödülünü aldı. Müşteri memnuniyetini arttıran ve maliyetleri azaltan uygulamalar Verimlilik Ödülü’nün alınmasında en önemli etken oldu. Sosyal Kart Dönüşüm Çalışması, 65 Yaş Kart Dağıtımı, Online doğrulama, Mobil Otobüs Uygulaması, Otomatik Vizeleme, Ücret Yönetim Sistemi, Kayıt Esnasında Dağıtımı gibi verimli çalışmalar İstanbulkart’ın ödül almasını sağladı. Ayrıca, 2014 Verimlilik Haftası kapsamında İstanbulkart ve başarılı uygulamaların sunumu yapılırken bu çalışmalar katılımcılar tarafından da yoğun ilgi gördü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Citroën Yaz Bakım Kampanyasında Ferahlatan FırsatÖnceki Haber

Citroën Yaz Bakım Kampanyasında Ferahlat...

Başkentte İlgi Görmeyen Gece Seferleri KaldırılıyorSonraki Haber

Başkentte İlgi Görmeyen Gece Seferleri K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar