darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

İstanbul’da Her Sokağa ‘Apartpark’ Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da Her Sokağa ‘Apartpark’ Geliyor
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kent içi trafiği rahatlatacak yeni ‘ApartPark’ projesinin müjdesini verdi. Her sokağa yapılması planlanan ‘ApartPark’lar ile hem park sorunu çözülecek hem de sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yapılması planlanan 100 bin araç kapasiteli otopark projesinden sonra yeni bir otopark sistemi çalışmasına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın müjdesini verdiği ‘ApartPark’ sistemi ile her sokağa apartman görünümünde katlı asansörlü otopark sistemi hayata geçirilecek.

Elektronik katlı yerleştirim sistemi uygulanacak

Yeni dönemde yapılması planlanan ‘ApartPark’ otopark projesinin dünyaya örnek olacağını ifade eden Başkan Topbaş, “Bu projeyi başlatıyorum. Planlara işlediğimiz 100 bin araçlık otopark çalışmasının dışında, sokaklardaki yoğunluğu azaltmak için yeni bir park metodu geliştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa uygulayacağız. Dünyaya model olacak bir proje. Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Bu otoparklar asansör veya elektronik sistemle katlı yerleştirim yapabilecek ve böylece yerden tasarruf edilecek” dedi.

Sokaklar temiz bir görüntüye kavuşacak

Başkan Topbaş, ApartPark’ların dışardan bakıldığında normal apartman görünümünde olacağını belirterek, “Bu otopark o sokakta yaşayan insanların hakkı olacak. Sokakta yaşayan insanlar oraya araçlarını çekecek ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak. Kent yapısı, sokak genişlikleri yeterli değil. Yoğun bir yerleşim var. Ama böyle bir düzenleme sokaklardaki rahatlığı ortaya getirecek. Artık sokaklarda evin önünü kapatan bu ilkel görüntüleri çözmek istiyoruz. Yeni dönemde bunu İstanbul’un tamamında uygulamaya koymayı planlıyoruz. 2019’a kadar böyle bir hizmeti uygulayarak sıkıntıları ortadan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

ApartPark’lar hisse sistemi ile sokak sakinlerine verilecek

ApartPark’larda öncelikli olarak sokak sakinlerinin yararlanacağını ifade eden Kadir Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Otoparkları hisse sistemiyle yapmayı düşünüyoruz. Sokakta yaşayanların hissesi olacak. Otopark hissesi devremülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak. Böyle bir düzenleme kenti de rahatlatacak. Yeni dönemde niyetim bunu yapmak. İstanbul’un sokaklarda sorunun çözmüş bir başkan olmak istiyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu Taşımada Sosyal BelediyecilikÖnceki Haber

Toplu Taşımada Sosyal Belediyecilik

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı AçıldıSonraki Haber

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar