darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

İstanbul’a Çevre Dostu Yeni 110 Otobüs

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’a Çevre Dostu Yeni 110 Otobüs
Abone ol
İETT filosunu yenileyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Otobüs Aş. filosuna da çevre dostu Sıvılaştırılmış Doğalgaz (CNG) ile çalışan 110 otobüsü katmak için TEMSA ile anlaşma imzaladı.

Saraçhane’deki İBB Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen imza törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Otobüs A.Ş Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ile birlikte çok sayıda Büyükşehir Belediye bürokratı katıldı.

İstanbul ve Türkiye için heyecanlı bir gün olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanındaki başarılarına yeni bir halka ekledikleri için gurur duyduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Gelişen dünya koşullarına ayak uyduramayanlar bir süre sonra bu gelişmeler izler halde kalacaklardır. Küçülen dünyada ciddi bir yarış var. Bu yarışa bütün ulus olarak biz ve iş adamlarımız yerel yönetimler hatta STK (sivil toplum kuruluşları)’lar da ayak uydurmak için çalışmaktadır”  diye konuştu.

Başkan Topbaş, İETT filosunu yenilerken ve Otobüs A.Ş’ye yeni otobüs alırken yerli üretim otobüsleri tercih ettiklerinin altınızı çizerek, “Yerli otobüs üretimi ve ihracatına destek vermekten ötürü memnunuz” dedi.

Başkan Topbaş yaptıkları her çalışmanın ülkenin gelişmesine önemli katkı sunduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu güne ulaşım başta olmak üzere şehrin her alanındaki geleceğini tasarladık. Ulaşım networkumuzu oluşturduk. Hangi sistemlere ihtiyaç var bunu belirledik. Şunu çok iyi biliyoruz ki bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlıdır. Biz buna çok dikkat ettik.”

Göreve geldikleri günden bu güne 10 yıl içerisinde 60 milyarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “2014 yılı sonunda bu rakam 68,5 milyar liraya yükselecek. Yatırımlarda aslan payını ulaşıma ayırıyoruz. Bugüne kadar yine ulaşımda yaptığımız yatırımlar toplamı da 24.6 milyar lira. 2014 yılı sonunda da 28,2 milyar liraya erişecek” diye konuştu.

Başkan Topbaş İETT’deki otobüslerin yaş ortalamasının 14 olduğunu ve modern İstanbul’a yakışmadığı için filoyu yenilediklerini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. “Bizde dedik ki başta İETT’miz olmaz üzere filomuzu yenileyelim, OTOBÜS AŞ şirketimiz de bu kalitede bir hizmet ortaya koysun. Diğer taraftan da Halk otobüslerimize yenilenmeleri için ciddi destek vereceğiz ki onlar da yenilensin. İstanbul’un 1 yılda aldığı otobüs sayısı Türkiye’nin 1 yılda aldığı otobüsle aynı. Yerli otobüs sanayimize her zaman destek veriyoruz. Avrupa’da birçok otobüs üretim şirketinin krize girdiği dönemde bizim 3 bin yeni otobüs alımımız otobüs sanayimize çok ciddi destek oldu. İstanbul’da 3 bin 315 yeni yerli otobüs devreye girdi. Bu otobüslerimiz çağımızın gereksinimlerini karşıladığı gibi engelli vatandaşlarımızın da rahatça kullanabilecekleri şekilde dizayn edildi.”

Başkan Topbaş yerel yöneticiler olarak halkın parasını kullandıklarını ve alım yaptıklarında çok iyi pazarlık yaptıklarını ifade ederek, “Paramız var hamd olsun. Milletimizin parasını çok doğru kullanıyoruz. Sıkı bir pazarlık yapıyoruz. Para yönetimi, insan yönetimi, zaman yönetimini Başbakanımızdan öğrendik. Yeni otobüs alımlarına devam edeceğiz. Halk otobüslerinin yenilenmesi için onlara da destek vereceğiz. Bir formül buluyoruz şuanda. Amacımızı kentte yaşayan herkesin otobüsleri keyifle kullanması” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pegasus'un Aırbus’ı İlk Uçuşunu GerçekleştirdiÖnceki Haber

Pegasus'un Aırbus’ı İlk Uçuşunu Gerçekl...

"Hayalimdeki Araba"Sonraki Haber

"Hayalimdeki Araba"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar