İstanbul
DOLAR32.5622
EURO34.9299
ALTIN2435.8

İstanbul’a 100 Bin Kapasiteli Modern Otoparklar Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’a 100 Bin Kapasiteli Modern Otoparklar Geliyor
Abone ol
Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’a 100 bin kapasiteli otopark yapacaklarını müjdeledi. İstanbul’un otopark haritasını da çıkarttıklarını belirten Topbaş: “İstanbul’daki otoparkların kapasitesi mevcutlarla 250 bin aracı geçecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir’de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu.  Kahvaltının ardından Ataşehirlilerle buluşan Başkan Kadir Topbaş, Ataşehir yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Yerel yönetimler halka en yakın temsil noktası olmalıdır.” dedi.

İstanbul’daki otoparklar 250 bin araç kapasitesini geçecek
İstanbul’a 100 bin kapasiteli otoparklar yapacaklarını müjdeleyen Başkan Topbaş, İSPARK’ın işleteceği otoparkların büyük bölümünün kapalı ve bir kısmının da açık otopark olacağını söyledi. İstanbul’un ‘Otopark Haritası’nı çıkarttıklarını ve ihtiyaç duyulan her yere otopark inşa edeceklerini vurguladı. Başkan Topbaş konuşmasının devamında “Bu otoparkların büyük bölümünün kapalı ve bir kısmı açık olacak. Otoparkların bir kısmını metroların yakınlarında inşa edeceğiz. Buralar bir transfer merkezi gibi çalışacak, aracını park eden metroyla devam edecek. Bu projemizin planları önümüzdeki hafta İBB Meclisimizin gündemine gelerek karara bağlanacak. Bir kısmı büyük olan otoparkları mahalle aralarına kadar yayacağız. İstanbul’daki otoparklar 250 bin araç kapasitesini geçecek. Otoparkları İSPARK şirketimiz işletecek” dedi.

Ataşehir’de imar ve mülkiyetle ilgili soruları bildiklerini de ifade eden Başkan Topbaş, ‘Bütüncül planlar yapılması lazım. İlçe büyüdü her şeyi yeniden gözden geçirelim’ dedi.

Ataşehir Sebze Meyve Hali’ni Tuzla Aydınlı’ya taşıyacaklarını, orada dünyanın en modern halini inşa edeceklerini, gümrük alanını da Başbakan Erdoğan ile görüşüp kaldıracaklarını aktaran Topbaş; “Ataşehir’in 2 yol bağlantısı var. Çalışmalar yapıyoruz. Maltepe KİPTAŞ Konutları’ndan Ferhatpaşa üzerinden Bostancı’ya bağlanan bir bağlantı yolu projemiz var. Ferhatpaşa-Çamaşır Deresi üzerinden Bostancı’ya bağlanacak bir başka yol çalışmamız da var. Bağlantı yollarını, Maltepe ve Ferhatpaşa bağlantı yollarını yapıyoruz.”

Ataşehir’e 2 ayrı metro hattı

Ataşehir’e 2 ayrı metro hattı getireceklerini de müjdeleyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Buraya yerleşirken hayal bile edebilir miydiniz? Metro hayal bile edilemezdi. Marmaray bağlantısıyla şehrin her tarafına erişme imkanınız olacak. İsterseniz Londra’ya Uzakdoğu’ya kadar gidebileceksiniz. 2019 yılından önce bitirmeyi hedeflediğimiz Bostancı-İçerenköy-Kayışdağı Metrosu, Ümraniye Metrosu ile bağlantılı olacak. Diğer hat da Yenisahra-Barbaros-Finanskent-Ümraniye Metrosu. Ataşehir’de kurulan finans merkezi bu bölgeyi dünyanın odak noktası haline getireceğini ve buranın Ataşehirlilere çok farklı imkanlar sunacaklarını da ifade eden Başkan, Ataşehir projeleri arasında yeni yeşil alanlar ve donatı alanları ve eğlence merkezleri olduğunu da sözlerine ekledi.
Başkan Topbaş son olarak "Ataşehir’in yakınında olan Fikirtepe’de inşallah önümüzdeki hafta içinde ruhsatları vererek inşaatları başlatacağız. Dönüşüm yaptığımız hiçbir ilçede vatandaşları mağdur etmedik, gidip sorabilirsiniz." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Volkswagen Crafter Turizm Modeli YenilendiÖnceki Haber

Volkswagen Crafter Turizm Modeli Yenilen...

Provokatörler Halk Otobüslerinde‏Sonraki Haber

Provokatörler Halk Otobüslerinde‏

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar