İstanbul
DOLAR32.5479
EURO34.8108
ALTIN2489.4

İstanbul Valisi Yoldan Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Valisi Yoldan Çıktı
Abone ol
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan alınan destekle hayata geçirilen ve İETT şoförleri ile Özel Halk Otobüsü şoförlerinin teorik ve pratik eğitimlerinin verileceği İETT Akademi açılışında simülasyon merkezinde otobüs kullandı. Valinin test sürüşünde aracı kontrolde zorlandığı gözlendi.Hüseyin Avni Mutlu“Bu kısa test sürüşünden sonra bir kez daha şoförlüğün ne kadar zor bir iş olduğunu farkına vardım” dedi.

İETT, İstanbul’da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olacak İETT Akademi’yi hayata geçirdi. Proje kapsamında Kağıthane Garajında bulunan Simülasyon Merkezi, İkitelli Garajında bulunan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi,  Ruh Sağlığı Merkezi ile 6 adet eğitim salonunu içeren Eğitim Merkezi, 5 psikolog ve alanında uzman eğitmenler ile hizmet vermeye hazır hale getirildi. Ayrıca, Ayazağa Garajında oluşturulan ileri ve güvenli sürüş pisti ile şoförlere piste çıkmadan önce teorik eğitimlerin verileceği 1 adet eğitim salonu da tamamlandı.

Yapımı tamamlanan merkezlerin hizmete açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İSTKA Genel Sekreteri Doç. Dr Abdülmecit Karataş ve İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul Otobüs A.Ş Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ve İstanbul’daki Özel halk otobüsleri şirket başkanları ve yöneticilerinin ve katılımıyla Kâğıthane Garajında düzenlendi.

Açılışta İETT hizmetleri ve gelişimi konusunda yapılan çalışmaları anlatan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, bu merkezin herkese hayırlı olmasını diledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise  İETT’deki gelişmelerin farkında olduğunu bunun yeterli olmadığını Ulaşım işi içinde olan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Vali Mutlu, açılış töreninden sonra simülasyon merkezinde otobüs koltuğuna oturarak bir süre şoförlük bu deneyimi yaşadı. Vali Mutlu, Şoförlüğün ne kadar zor bir iş olduğunu bu küçük test ile bir kez daha anladığını belirterek,yeni eğitim merkezinin herkes için hayırlı olmasını diliyorum dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CEVA 2014 Yılında 50 Bin Metrekare Depo AçacakÖnceki Haber

CEVA 2014 Yılında 50 Bin Metrekare Depo...

“Hız Limitinin Artması İle Trafik Rahatlayacak”Sonraki Haber

“Hız Limitinin Artması İle Trafik Rahatl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar