İstanbul
DOLAR32.5375
EURO34.9004
ALTIN2439.9

İstanbul Lojistik Ana Planı/Sektör Analizi İçin İlk Çalıştay Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Lojistik Ana Planı/Sektör Analizi İçin İlk Çalıştay Yapıldı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca altyapı çalışmaları sürdürülen ve İstanbul için ilk kez hazırlanan İstanbul Lojistik Ana Planı’na altlık teşkil etmek üzere “İstanbul Lojistik Sektör Analizi” projesinin ilk Çalıştayı, 10 Eylül 2014 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

 

İstanbul lojistik altyapısının, şehrin yerleşim, çevre ve trafiği açısından en rasyonel biçimde düzenlenmesini, lojistik altyapının, orta-uzun vadede ortaya çıkacak talebi de karşılayacak biçimde planlanmasını hedefleyen Çalıştayın açılış konuşmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Adil Karaismailoğlu ve MÜSİAD Lojistik Kurul Başkanı Emin TAHA tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Lojistik Sektöründe hizmet sunan ve hizmet alan toplam 500 işletme arasında yapılan anket sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Ardından Çalıştaya katılan Üniversiteler, STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşları), Sektör Temsilcileri ve Kamu Kurumları temsilcilerinden oluşan katılımcılar ile, İstanbul Lojistik Sektörü için SWOT Analizi çalışması yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen “İstanbul Lojistik Sektör Analizi” projesine, İstanbul Kalkınma Ajansı da destek veriyor.

MÜSİAD Toplantı Salonunda yapılan Çalıştaya; Üniversiteler, STK’lar, Sektör Temsilcileri ve Kamu Kurumu temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

‘İstanbul Lojistik Sektör Analizi Projesi’ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul Lojistik Ana Planı’na hareketlilik, sürdürebilirlik ve yaşanabilirlik ilkeleri çerçevesinde katkı sağlanarak, Bölge’deki kurum ve kuruluşların planlama faaliyetlerine veri oluşturulacaktır.  Bu kapsamda hazırlanacak rapor ile İstanbul’daki lojistik yatırımlarını verimli alanlara yönlendirmek üzere, İstanbul lojistik sektörünün mevcut durumu, gelişme yönü ve rekabet potansiyeli, ulusal ve küresel kıyaslamalar ile ortaya konulması hedefleniyor.

Çalıştayın ikincisi 30 Eylül 2014 tarihinde yapılması planlanıyor.

İstanbul Lojistik Ana Planı’yla;

- Kentsel Lojistik Yönetim Merkezi oluşturularak yolcunun yanısıra yük hareketlerine yönelik planlamaların da eşgüdümlü olarak gerçekleştirilmesi,

-Kentiçi lojistiğin hareketlilik, sürdürebilirlik ve yaşanabilirlik ilkeleri doğrultusunda planlanması,  yönlendirilmesi ve denetlenmesi,

- İstanbul ile uluslararası ve ulusal  lojistik bağlantıların en rasyonel altyapı ve yöntemlerle işleyecek şekilde geliştirilmesi,

-Lojistik faaliyetlerinin kentin istihdamına ve ekonomisine katkısının artırılması, lojistik ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için gereken eğitime ilişkin alt ve üst yapı ihtiyacının belirlenmesi,

-İstanbul'a, Bölgenin en önemli Uluslararası Lojistik Üssü özelliği kazandırılması amaçlanmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehir Hatları Kış Tarifesine GeçiyorÖnceki Haber

Şehir Hatları Kış Tarifesine Geçiyor

Köylere Belediye Otobüsü SeferleriSonraki Haber

Köylere Belediye Otobüsü Seferleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar